fortnite-jarvis-utestengt

Annonse


Ingen spill brakte inn like mye penger som Fortnite i 2019

Få har like bra kassasuksess som Fortnite om dagen.

I gamingverden troner Epic Games på topp med sitt enormt populære battle royale-skytespill, og nok et år har de prestert å havne på førsteplassen i inntjening. I fjor tjente spillet 1,8 milliarder dollar, etterfulgt av Dungeon Fighter Online og Honour of Kings som hver for seg tjente inn imponerende 1,6 milliarder dollar.

Mobilspill har aldri vært mer populært

Super Data Research har satt sammen en undersøkelse som gir en oversikt over gamingbransjen i et økonomisk perspektiv, der den totale inntjeningen var på rekordstore 120 milliarder dollar for 2019:

Særlig spesielt er at hver fjerde av totalt fem dollar som brukes på digitale spill, gjøres i gratisspill (Free to Play). Mye av dette er ifølge Super Data takket være mobilspill som har blitt mer populært enn noensinne.

Annonse


På mobilspill ble det generert 64,4 milliarder dollar, mens PC tjente inn rett i underkant av 30 milliarder. PlayStation 4 og Xbox One på sin side fikk inn 15,4 milliarder, og interessant nok merket man en nedgang i inntekten fra betalte, eller premiumspill, med fem prosent. Eksempler på spill i dennne kategorien er FIFA, Call of Duty og GTA 5.

Kilde:
PG Republic

Annonse


Annonse


Annonse