iMac 17 2006
Denne maskinen var mulig å bestille fra Apples nettbutikk.

Annonse


Hva i alle dager, Apple?

Den 14 år gamle 17″-maskinen iMac 1.83GHz Intel Core 2 Duo har de siste dagene fanget oppmerksomheten hos observante internett-brukere.

Bestillinger gikk gjennom

Maskinen har nemlig ligget ute i Apples nettbutikk, som et produkt det faktisk gikk an å bestille. Vi har ikke funnet maskinen i den norske nettbutikken – trolig er det kun den amerikanske og kanadiske som er berørt av det som må ha vært en teknisk feil.

I nettbutikken var det ingen bilder av maskinen, og beskrivelsen var også borte. Men det gikk an å bestille den gamle traveren.

For Twitter-brukeren DylanMcD8 skal bestillingen hans ha gått gjennom uten problemer, og levering skulle tilsynelatende skje innen 30 dager.

Annonse


Utdatert maskinvare

Prisen var det som sjokkerte mest – Apple skulle ha rundt 9 000 kroner for den svært utdaterte maskinvaren. Den aktuelle iMac-en har beskjedne 512 MB RAM, 160 GB S-ATA-disk og integrert grafikk. Når det gjelder tilkobling har den tre USB 2.0-porter, to Firewire-porter og innebygd AirPort Extreme, Apples egen router-teknologi som ble skrotet i 2018.

17-tommeren er nå fjernet fra nettbutikken. Personene som rakk å bestille skal også raskt ha fått en e-post fra Apple som viste at bestillingene var kansellert.

Kilde:
Apple Informed

Annonse


Annonse


Annonse