Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stor Tesla-oppdatering: Høytopplesing av meldinger, autopilot-endringer og mer

En viktig juleoppdatering du bør få med deg.

Elon Musk hintet i forrige uke til en juleoppdatering – en viktig en også, ifølge ham selv. Nå har den ankommet og den introduserer bedre visualisering i autopilot, nye stemmekommandoer og muligheten til å lese opp meldingene dine høyt.

– Et par nye spill og en sniktitt

Interessant nok var det «de små tingene» Elon Musk hintet til som faktisk er de betydningsfulle denne gang – «viktige» nyheter var i utgangspunktet ment til å være et par nye spill samt en sniktitt på Full Self-Driving.

Tesla-eiere har lenge etterspurt muligheten til å bruke stemmekommandoer til å sende meldinger, en funksjon som etterhvert har blitt stadig mer populært der man har Apple CarPlay eller Android Auto.

Fungerer ikke med gruppemeldinger

I oppdatering 2019.40.50 som ruller ut i disse tider gir Tesla deg muligheten til å både lese og svare tekstmeldinger ved bruk av den høyre rulleknappen på rattet. For å spille av en melding høyt så trykker du rulleknappen inn, og for å svare den med tale som konverteres til tekst så trykker du en gang til før du begynner å snakke.

Den nye funksjonalitet med meldinger fungerer ikke for gruppesamtaler, og Tesla skriver at du må la varslingene dine være aktivert på telefonen for å kunne benytte deg av de nye funksjonene.

«Sniktitten» på de fullstendige selvkjøringsegenskapene virker å være forbedringer som er gjort til visualisering under bruk av autopilot. Nå kan den nemlig vise flere objekter på skjermen, blant annet stoppskilt og lys samt veioppmerking. For å aktivere dette i bilen må du sørge for å ha den nyeste oppdateringen, og deretter gå inn på autopilot-innstillingene og huke av «Full Self Driving Visualization Preview».

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, elbil, oppdatering, tesla