Programmering
En 62 år gammel programmerer som var innleid av Siemens må nå i fengsel.

Annonse


Plantet skadevare i arbeidsgiverens programvare – dømt til fengsel

Tror du mange av dagens IT-stillinger vil forsvinne i fremtiden, takket være fremveksten av AI? Vel, vi er ikke sikre på om det var AI den tidligere Siemens-programmereren David A. Tinley (62) fryktet, men han sørget i hvert fall for å gjøre alt i sin makt for å ikke gå tom for arbeidsoppgaver. Han gjorde dog dette på et noe ukonvensjonelt vis.

La inn feil i egen kode

Programmereren har nemlig innrømmet å ha plantet logiske feil i koden på prosjekter han var satt til å jobbe med på vegne av Siemens. Den skadelige koden han implementerte i prosjektene førte til at produkter sluttet å fungere ved jevne mellomrom. Og hva ble konsekvensene av det? Jo, han fikk mer å gjøre, for feilene måtte jo rettes opp. 62-åringen skal på systematisk vis ha brukt denne arbeidsmetodikken mellom 2014-2016.

De harde konsekvensene av disse handlingene får Tinley nå kjenne på kroppen, for nå er han dømt til seks måneders fengsel. I tillegg må Tinley betale en bot på 67 000 kroner.

Slik ble han avslørt

Programmereren ble avslørt i 2016 mens han var på ferie. Siemens ringte og behøvde umiddelbart hjelp til å fikse programvaren som ikke oppførte seg normalt. Tinley ble som følge av omstendighetene tvunget til å gi fra seg passordet sitt. Da kollegene som mottok passordet sjekket koden som var tilknyttet Tinleys prosjekter, ble det raskt oppdaget at det var ugler i mosen.

Annonse


Siemens skal totalt ha brukt rundt 42 000 dollar, 376 000 kroner på å etterforske saken.

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse