Play Station

Annonse


Dette er både en PlayStation og en Nintendo – eieren har allerede avslått millionbud fra nordmann

Den originale prototypen av PlayStation var egentlig en Super Nintendo med CD-ROM. Konsollen, som ble skapt gjennom at samarbeid mellom Sony og Nintendo, skal nå auksjoneres bort i februar via Heritage Auctions.

Ble uenige – kansellerte «Play Station»

Personen som eier konsollen nå har allerede takket nei til millionbud. Hvor mye den vil bli solgt for nå gjenstår å se – til syvende og sist vil markedet bestemme prisen.

«Play Station»-konsollen ble aldri produsert og lansert for offentligheten. Dette skyldtes uenigheter mellom Sony og Nintendo. Prosjektet ble kansellert i 1991. Sony fortsatte imidlertid utviklingen av sin egen proprietære konsoll, nemlig originale PlayStation, som ble lansert i 1994.

En lang reise med mange tilfeldigheter

Utviklerversjonen av «Play Station» endte opp i hendene på Terry Diebold i 2009 etter at han kjøpte den på en auksjon på eiendommen til en tidligere Sony-direktør. I 2015 fant Terrys sønn konsollen på loftet til faren. Han forstod raskt at dette var en helt spesiell konsoll. I løpet av de siste årene har far og sønn reist rundt til ulike spillmesser og vist frem den spesielle biten av spillhistorien.

Annonse


Men det har kostet, ifølge Diebold.

– Jeg kan ikke fortsette å tape penger. Jeg har lagt ned mye arbeid i dette ved å reise med den. Vi har ikke tjent noe på den – hver eneste tur vi har hatt med den ble betalt med våre egne penger, sier Diebold til Kotaku.

Fikk millionbud fra Norge – takket nei

Han kan også avsløre at en nordmann allerede har gitt bud på den helt spesielle Sony/Nintendo-konsollen.

– Vi har allerede avslått 1.2 millioner (dollar, journ. anm) fra noen i Norge.

Ifølge Diebold har altså en nordmann vært villig til å punge ut 10 millioner kroner for konsollen.

Kilde:
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse