apple-spionasje-gerard-williams-rettsak

Annonse


Apple saksøker brikkedesigner som beskylder selskapet for spionering

I den siste av svært mange rettstvister opp gjennom årene så tar Apple en tidligere ansatt til retten, denne gang dreier det seg om en av designerne bak prosessorene i A-serien.

– Apple skulle føle seg tvunget til å kjøpe opp selskapet

Det er snakk om Gerard Williams som i år forlot selskapet for å starte sitt eget, døpt Nuvia og med rolle som utvikler av brikker.

Selskapet hans startet skulle ifølge rettsdokumenter og som en gjengivelse av Williams egne ord “utvikle teknologi som han hadde jobbet på hos Apple, og som han regnet med at selskapet etterhvert ville blitt tvunget til å kjøpe”. Williams skal med andre ord ha skrytt av at Apple i fremtiden ikke ville hatt noe valg annet enn å kjøpe opp selskapet hans.

– Ble spionert på av Apple

Apple mener at den eks-ansatte brøt med arbeidsvilkårene sine ved å utnytte Apples ressurser i skjul for å starte en konkurrerende virksomhet.

Annonse


Det forekommer en interessant detalj i andre rettsdokumenter: Williams hevder at Apple har krenket rettighetene hans på ulovlig vis ved å monitorere og innhente meldinger han har sendt og mottatt fra medgrunnleggerne av Nuvia så vel som andre Apple-ansatte.

Kilde:
Gizmodo