trondbieitavisen
ITavisen ble møtt av akutte tekniske problemer og måtte haste-fremskynde den største plattform- og teknologi-overgangen på over 10 år.

Annonse


ITavisen hadde 500 000 lesere i november! Trond Bie om trafikken, annonsemarkedet og den nye merkevaren

Tusen takk til alle leserne og redaksjonen for å ha klart å kapre over 500 000 unike lesere i november 2019!

Se så mye tid dere bruker på ITavisen!

Det er lenge siden jeg har skrevet om ITavisen, men følte det er på tide av flere grunner.

En av dem er den svært positive trafikkutviklingen som jeg nesten må få skryte litt av.

For se her som ITavisen øker – vi har klatret opp 13 147 plasseringer!

Alexa siteinfo avslører ITavisens oppgang i et veldig tøft mediamarked. Legg samtidig merke til hvor utrolig lang tid som brukes på ITavisen: over 10 minutter. Sammenlignet med konkurrentene er leserne 7 minutter lenger hos ITavisen.
Tusen takk til alle lesere og takk til redaksjonen for å ha servert over en halv million lesere med til sammen over 2 millioner besøk i november 2019.

Om stoffinnholdet

Oppgangen skyldes godt stoffutvalg og en bedre SEO-jobb, uten tvil. Vi har jobbet iherdig med å øke synligheten vår blant alle nordmenn i flere måneder, og ser at alt arbeidet har gitt svært synlige resultater.

Annonse


Dette i kombinasjon med at vi nå følger flere temaer enn tidligere, og at avisen oppdateres hele døgnet, betyr at ITavisen er en tøff konkurrent i en tøff mediabransje.

Visste du: ITavisen tester alle merkene du har hørt om – til og med produkter som ikke er lansert i Norge og alle de nyeste spillene.

Hva bør vi skrive mer om? Har du hørt om et spennende selskap eller en teknologi? Kanskje kjenner du en person som gjør noe unikt. TIPS OSS.

Vi strømmer de nyeste, og noen ganger skikkelig dårlige spill (som kanskje ikke er så dårlige likevel):

Eivind von Døhlen og Daniel Lange spiller ofte sammen, og noen ganger alene, men lover alltid å følge med på spill-trendene.

ITavisen er stedet for alle de nyeste spill-anmeldelsene, de viktigste spill-nyhetene og dekker både spillene og maskinvaren som driver dem på de råeste gaming-maskinene.

ITavisen overlever av annonsebørsen

Hva angår den økonomiske delen av avisen er selskapet mitt, Pollination Publishing, og derfor ITavisen, en aktør i nett-annonsemarkedet.

Det kan virke paradoksalt, men økt trafikk sammensvarer ofte ikke med økt inntjening – noen ganger er det dårlige trafikkperioder der inntekten er høyest.

Dette gjør det svært utfordrende, og noen ganger i overkant spennende, å drive nettaviser. Ikke minst føles ansvaret ved å forvalte den snart 24 år lange ITavisen-tradisjonen.

Også kommentarfeltet har sett en flott oppgang de siste tredve dagene.

Der man i gamle dager spikret kontrakter, ofte med større norske butikker, som noen ganger sikret halvparten av hva som var nødvendig av penger fra januar til desember med en gang, er ITavisen nå avhengig av annonser som handles på mange forskjellige annonseringsbørser der alt går automatisk… til noe feiler.

Det er mye som kan gå galt, men falsk trafikk, bruk av annonseblokkerer (kan du vurdere å slå den av? Bruker du ikke? Tusen takk på forhånd), tekniske problemer hos annonseleverandør eller plutselig usikkerhet i markedet, er daglige utfordringer.

Til deg som annonserer: sjekk ut ITavisens Google Analytics-trafikk og sjekk ut annonseformatene vi tilbyr.

I tillegg til å håndtere annonsemarkedet daglig, tar Pollination Publishing for seg drift av ITavisen og Northern Food i tillegg til aktivt vedlikehold på alle plan inkludert servere og annonseoppsett.

Fremtiden

Om man ikke beveger på seg, drukner man. Er man ikke på vei opp, er man på vei ned . Det jeg skal frem til er: man må satse for å overleve.

Har du vært på det nye knutepunktet for mat, drikke og kultur?

Jeg tror du vil bli positivt overrasket av Northern Food sitt brede dekningsfelt, samtidig som vi ønsker du skal lære noe og hygge deg med eksklusivt innhold uten å betale en krone.

Finn din neste eksklusive oppskrift på NorthernFood.no, les om planteburgere, juleøl, utesteder, burger-roboter og MYE mer på den daglige oppdaterte siden for mat og drikke.

TIPS NORTHERN FOOD-REDAKSJONEN OG KOM MED INNSPILL.

Som du sikkert har fått med deg har Pollination Publishing, eieren av ITavisen, lansert Northern Food, en premium matnettside med oppskrifter fra stjernekokker, video, nyhetsoppdateringer og veldig mye annet i mat-universet – oppdatert hver dag, og helt gratis.

Dette er mine personlige favoritt-artikler fra Norges nye premium mat-nettsted:

https://northernfood.no/2019/12/02/les-norges-storste-og-beste-jule-ol-test/

Visste du: Northern Food har Disqus-kommentarfelt og nattmodus, akkurat som ITavisen.

Som ITavisen er prinsippet å berøre mange temaer, men med forbrukeren og derfor leseren som tyngdepunkt.

Northern Food møtte stjernekokk Marcus Samuelsson på hans restaurant i Oslo:

ITavisen ble etablert 22. oktober 1996 – om få uker er det januar 2020

Meningen var å gjøre deg litt klokere i forhold til leserskaren til ITavisen, hvordan vi tjener penger for å kunne døgnoppdatere avisen, og Pollination Publishing sitt mange ansvarsområder, inkludert Northern Food, den nye mat- og drikke-nettsiden jeg håper du besøker. Jeg hadde satt personlig pris på det!

Det gjenstår ikke så mye annet enn igjen å takke alle våre lesere, redaksjonen og alle våre samarbeidspartnere på vei inn i 2020. Tusen takk, god jul og godt nytt år!

Annonse


Annonse


Annonse