Opera Android
Opera skrur av lyset i sin nyeste Android-versjon.

Annonse


Opera skrur av lyset på ALLE nettsider

Nattmodus/mørkemodus implementeres av stadig flere utviklere, både i apper og på nettsider.

Opera 55 med nattmodus på steroider

Men for sistnevntes del går utviklingen noe tregt. Lang i fra alle nettsider tilbyr nattmodus, til tross for at det har blitt presentert flere bevis på at et slikt modus er både bedre for øynene og mer batterivennlig enn en lys, hvit bakgrunn (ITavisens nattmodus finner du for øvrig helt nederst, på bunnen av nettsiden vår).

Vel, Operas nyeste nettleserversjon på Android, Opera 55, løser dette problemet på sin egen måte. Med den nyeste oppdateringen får du tilgang til en nattmodusfunksjon som aktiveres for alle nettsider. Opera sier de har bygget funksjonen helt fra bunnen og opp.

– Vintermånedene i Skandinavia er virkelig mørke, Med kun bare noen få timer med sollys hver dag, la vi merke til at mange av dagens enheters automatiske lysstyrkeinnstilling ikke kan bli mørk nok. Det fører til at døgnrytmen forstyrres. Vi bestemte oss for å fikse dette problemet med nettleseren vår, sier produktsjef i Opera for Android, Stefan Stjernelund.

Annonse


Frihet til å tilpasse

Funksjonen sørger for å gjøre egne endringer til CSS-filene slik at den hvite bakgrunnen blir svart. Men nattmodusfunksjonen kan også gjøre mer.

Du kan blant justere fargetemperaturen i nettleseren, planlegge når nattmodus skal skrus av og på og ikke minst; dimme tastaturet.

– Med denne lanseringen gjør vi nettleseren supermørk. Vi forsikrer deg om at du ikke forstyrrer de rundt deg som forsøker å sove. Du vil også føle deg mer avslappet når du legger fra deg telefonen for å sove, sier Stjernelund.

Opera 55 kan lastes ned fra Google Play Store eller direkte herfra.

Kilde:
Opera

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse