Tesla Model X
Tesla Model X får toppscore i ny sikkerhetstest.

Annonse


Denne Tesla-modellen får toppscore

Er sikkerhet det viktigste parameteret som avgjør hvilken bil du skal ha? I så fall kan Tesla Model X være et godt valg.

Denne Tesla-modellen har akkurat fått toppscore – fem stjerner av fem mulige – i European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) sin ferskeste test.

Organisasjonen gjennomfører krasjtester på nye biler og tilbyr en realistisk og uavhengig vurdering av sikkerhetsytelsen i noen av de mest populære bilene som selges i Europa, ifølge dem selv. Organisasjonen ble dannet i 1997 og mottar støtte fra en rekke europeiske regjeringer, bilorganisasjoner og forsikringsselskaper.

En av de største Model X-rivalene, Porsche Taycan, får også fem stjerner. De samme gjorde Audi Q7, Renault Captur, Subaru Forester, Škoda Octavia, Ford Mondeo og Ford Kuga.

Annonse


Ønsker du å gå i dybden kan du lese de komplette testene her.

Euro NCAP trekker spesielt frem Tesla Model X:

«Den som skiller seg ut i denne runden er utvilsomt Teslas Model X, som scorer 94 prosent på «sikkerhetsassistanse», det samme som Model 3 scoret tidligere i år. Det betyr at disse Tesla-ene er de to beste modellene i denne delen av testen, som er basert på Euro NCAPs nyeste protokoller. Den nylig oppdaterte Model X oppnådde også en imponerende score på 98 prosent for «beskyttelse av voksne passasjererer», noe som gjør den en sterk konkurrent i kategorien «Klassens beste» i år».

Se video av krasjtestingen av Model X:

Om Porsche Taycan skriver Euro NCAP:

«En annen bil som gjør seg bemerket i denne runden er Taycan, Porsche sin første helelektriske bil som har blitt omtalt som en Tesla Model S- og Jaguar I-PACE-rival i det helelektriske sedansegmentet. Samtidig som Taycan handler om høy ytelse og primært retter seg mot «high end»-delen av markedet, sørger de for at bilen oppnår full score i sikkerhetstestene».

Se video av krasjtesten:

Kilde:
Euro NCAP

Annonse


Annonse


Annonse