Europol
Over 30 000 domener er tatt ned etter en internasjonal etterforskning.

Annonse


Over 30 000 pirat-nettsider stengt etter global aksjon

I går kunngjorde Europol at 30 506 domener, som har vært brukt til piratvirksomhet, er stengt ned.

Det har blitt gjort som en del av en global aksjon der politiet i flere land har samarbeidet. Både politi og øvrige myndigheter i en rekke EU-land har samarbeidet med US National Intellectual Property Rights Coordination Centre, Eurojust og Interpol. Politiet i Norge har også bistått.

Falske legemidler og «tulleprodukter»

Domenene ble ifølge Europol brukt til å selge piratprodukter og tjenester. Dette inkluderer piratfilmer og serier, programvare, elektronikk, falske apotekvarer og andre tulleprodukter.

Tre personer ble arrestert i forbindelse med aksjonen, og det ble tatt beslag i store mengder luksusprodukter, blant annet klær og parfymer. Europol skal ha identifisert og frosset mer enn 1,5 millioner kroner gjennom bankkontoer og betalingsplattformer.

Annonse


Operasjonen var en del av et mye større prosjekt som ble startet i 2014; «Operation In Our Sites» – et internasjonalt samarbeidsprosjekt der målet er å gjøre internett tryggere.

«Denne operasjonen er resultatet av den omfattende tilnærmingen som Europol tar. Målet er gjøre internett til et tryggere sted for forbrukere. Dette ble gjort ved å få enda flere land og partnere fra privat sektor til å delta i denne operasjonen», opplyser Europol i en pressemelding.

Kilde:
Bleeping Computer
Europol

Annonse


Annonse


Annonse