Google sparken
Laurence Berland (t.v) og Rebecca Rivers (t.h) har fått sparken.

Annonse


Google sparker fire ansatte – begrunnelsen skaper splid

Fire Google-ansatte har nå mistet jobben etter angivelig å ha delt sensitiv informasjon med omverdenen. Minst to av de ansatte skal ha vært sentrale i nylige demonstrasjoner mot ledelsen.

Internt notat lekket

I et notat som ble delt med ansatte mandag, opplyser tre medlemmer av Googles Security and Investigations-team at de fire personene fikk sparken etter en lengre etterforskning. Teamet skal ha konkludert med at de oppsagte Google-medarbeiderne har opptrådt på en måte som er uforenelig med Googles retningslinjer.

«Det har sirkulert en del feilinformasjon knyttet til denne etterforskningen, både internt og eksternt. Vi ønsker å være tydelig på at ingen av disse individene ble sparket for kun å ha sett på dokumenter eller kalendere gjennom deres normale arbeid. Tvert i mot har vi gjennom etterforskningen funnet ut at individene var involvert i systematiske søk etter andre ansattes informasjon og arbeid», heter det i det interne notatet.

Google har bekreftet at notatet, som først ble omtalt av Bloomberg, er ekte. Selskapet ønsker imidlertid ikke å kommentere eller bekrefte oppsigelsen av de fire ansatte.

Annonse


Delte interne e-poster

De ansatte skal ha søkt etter, fått tilgang til, og distribuert forretningsinformasjon som ligger utenfor deres arbeidsområde, ifølge Google.

«Denne oppførselen fortsatte selv etter at de ble påminnet våre retningslinjer for datasikkerhet. Denne informasjonen, i tillegg til detaljer om flere interne e-poster og feilaktige beskrivelser om Google-ansattes arbeid, ble i ettertid delt eksternt», skriver Google-ledelsen i notatet.

Følte seg utrygge

De fire ansatte skal ha delt både informasjon om legetimer og andre møter ansatte hadde i kalenderen. En av de sparkede skal også ha overvåket andre ansatte, hevdes det i notatet.

«Når de berørte Google-ansatte oppdaget dette, rapporterte mange at de følte seg skremt eller utrygge. De ba om å få jobbe fra andre steder. Skjermdumper av noen av kalenderne deres, inkludert navnene dere og detaljer fant i ettertid veien ut fra selskapet».

– Jeg har fått sparken

Via Twitter bekrefter Rebecca Rivers at hun er en av de oppsagte. Hun har tidligere uttalt seg kritisk til Googles kontrakter med USAs toll- og grensekontroll.

Sammen med Laurence Berland ble hun suspendert mens etterforskningen pågikk.

Nå har hun altså fått sparken.

Forrige uke deltok rundt 20 Google-ansatte i en demonstrasjon mot etterforskningen av Rivers.

Rundt 200 Google-ansatte samlet seg senere seg for å kreve at Rivers og Berland skulle få tilbake jobben.

Hevder Google slettet filene hennes

Berland hevder at Googles globale etterforskningsteam gjennomførte et 2,5 timer langt «avhør» av ham. Han fikk ikke ha med seg en advokat, og han fikk ikke ta toalettpauser, hevder han selv. River hevder på sin side at hennes personlige data ble slettet da teamet tok enhetene hennes.

Ifølge et blogginnlegg på Medium skriver kolleger av de oppsagte at samtlige som fikk sparken var aktivister.

«Istedet for å opprettholde tilliten til brukerne, velger Google å gjemme uetisk oppførsel istedenfor å rette på den. Dette gjør de som et fiendtlig svar på arbeidsforholdene istedenfor for å fikse det», skriver de Google-ansatte i blogginnlegget.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse