Huawei
Huawei ønsker sterkt å bidra til utbyggingen av 5G-nett verden over.

Annonse


Huawei saksøker kritikere

Huawei har måttet tåle mye kritikk, mistenkeliggjøring og anklager – om tette bånd til kinesiske myndigheter – det siste året.

Var kritisk til Huawei i TV-programmer

Nå ser selskapet seg lei på å få alvorlige beskyldninger rettet mot seg. Bloomberg og det franske nettstedet La Lettre A kan nå melde at Huawei har gått til søksmål mot tre personer i Frankrike. Den ene personen er en forsker, den andre en TV-journalist, den tredje en ekspert på mobile nettverk. De tre personene har alle til felles at de kom med kritiske Huawei.-uttalelser på fransk TV.

Huawei forklarer at de saksøker personene på grunn av påstander om at selskapet er styrt av den kinesiske staten og påstander om at de bruker sin ekspertise for å spionere. I søksmålet skriver Huawei at «disse påstandene er falske».

«Huawei-loven»

Søksmålet kommer for øvrig på et ganske beleilig tidspunkt for Huawei. Nylig vedtok Frankrike «Huawei-loven». Loven gjør det mulig for ethvert selskap – Huawei intet unntak – å komme med anbud på byggingen av den nye 5G-infrastrukturen i landet.

Annonse


Men, i tillegg åpner loven opp for at regjeringen kan forbeholde seg retten til å både godkjenne et anbud, eller avslå et anbud, dersom det finnes bekymringer for Frankrikes sikkerhet.

Saksøkt: – Overrasket

Huawei har åpenbart ingen interesse av at selskapte omtales i negative ordlag i Frankrike, all den tid en viktig 5G-avgjørelse skal tas i Frankrike. Men en av personene som nå er saksøkt, Valerie Niquet, synes det er spesielt av Huawei å gå etter personer som har uttalt seg på TV.

– Jeg er overrasket over at Huawei bestemte seg for å saksøke en ekspert som snakket i TV-programmer, i rollen som en Kina-ekspert, sier Niquet ifølge Bloomberg.

Kilde:
Bloomberg

Annonse