Annonse


Solgte pirat-abonnementer verdt 4 millioner kroner

Til tross for at lovlige strømmetjenester vokser som aldri før, velger fortsatt enkelte å ty til piratvirksomhet for å skaffe seg innhold.

Rettighetshavere har slett ikke gitt opp kampen mot piratene. Det fikk en mann i Storbritannia nylig erfare.

Antipirat-gruppen FACTs arbeid har flere ganger ført til pirater har blitt domfelt. Ofte har tiltalene endt opp i fengselsdommer.

Tilbød Premier League-kamper

Sist ut er Steven Underwood. Han måtte torsdag møte i retten, tiltalt for å solgt pirat-abonnementer for strømmetjenester. Etterforskningen av Underwood viste at mannen hadde solgt abonnementer til en samlet verdi på 400 000 euro, omlag 4 millioner kroner.

Annonse


Abonnementene ga kjøperne tilgang til mye innhold som egentlig koster penger, både fra Premier League, Sky og BT. Underwood ble siktet for svindel og brudd på opphavsretten. Han valgte i retten å tilstå – det sier FACT til TorrentFreak.

Risikerer opptil ti år i fengsel

Hva straffen blir for mannen er foreløpig ikke avgjort. For brudd på opphavsretten risikerer han opp mot to år i fengsel, men svindel-lovbruddet er det mest alvorlige. For sistnevnte risikerer Underwood opptil ti år i fengsel.

FACT sier de vil fortsette å slå ned på piratkopiering.

– Vi jobber konstant med å fjerne selgere av ulovlige strømmeabonnementer fra markedet og bringe dem for retten. Denne advarselen er tydelig – hvis du fristes til å selge tilgang til innhold som ikke er lisensiert eller eid av deg, risikerer du en kriminell dom, sier FACT-sjef Kieron Sharp til nettstedet.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse