Sonos Snips
Du får trolig tilgang til en ny taleassistent på Sonos-høyttaleren din etter hvert.

Annonse


Sonos punger ut over 340 millioner kroner for dette selskapet

Sonos ser ut til å ha lagt planer for en større satsing på stemmekontroll. Onsdag kunngjorde Sonos at de har kjøpt den Paris- og Tokyo-baserte startup-en Snips.

Selskapet utvikler en plattform for stemmekontroll på smarthøyttalere. Prislappen på oppkjøpet skal ha vært 37,5 millioner dollar, altså over 341 millioner kroner.

Som en del av avtalen får Sonos med seg over 50 ansatte fra det europeiske kontoret i tillegg til en rekke stemmespesifikke patenter, skriver Variety.

Ingen konkurrent

Men, Sonos-toppsjef Patrick Spence var raskt ute med å avkrefte at selskapet nå skal ta opp kampen mot gigantene, slik som Google Assistant og Alexa. Begge disse to taleassistentene er for øvrig tilgjengelig på Sonos-høyttalere fra før.

Annonse


– Vi bygger ikke en spør-om-alt-assistent, påpeker Pence.

Du vil derimot – etter all sannsynlighet – kunne styre musikken og selve høyttaleren din ved hjelp av Snips-assistenten. Hva den eventuelt kan gjøre utover dette blir foreløpig bare spekulasjoner.

Alt gjøres på på høyttaleren

Men én fordel drar Sonos nytte av med dette oppkjøpet. Snips-teknologien sørger for å analysere og prosessere stemmen til brukeren på enheten selv, ikke via skyen. Opptak av stemmen din trenger med andre ord ikke å lastes opp til nettet. Det kan jo være fint i en tid hvor mange bekymrer seg over hva gigantene egentlig gjør med lydopptakene.

– Vi kan gjøre dette med personvernet i behold, sier Spence.

Lurer du på hva Snips kan gjøre? Se denne videoen:

Kilde:
Variety

Annonse