autopilot-tyskland-tesla

Annonse


Tesla saksøkes for villedende Autopilot-markedsføring

Den amerikanske bilprodusenten Tesla saksøkes i Tyskland over det et tysk forbrukertilsyn mener er falsk og løgnaktig markedsføring for bilenes Autopilot-funksjon. Også selvkjøringspakken omfattes i søksmålet, som ifølge Wettbewerbszentrale ikke har de egenskapene som det markedsføres for.

– En umulig oppgave

Wettbewerbszentrale har levert en forføyning mot Tesla der de kritiserer selskapet for bruk av setninger som “autopilot inkludert”, “fullt potensial for autonom kjøring” og “automatisk kjøring i slutten av året”.

Organisasjonen er kritisk mot Tesla-uttalelser som finnes på deres egen nettside. Spesifikt er kritikken rettet mot den biten der Tesla markedsfører med at du kan kjøpe en bil med selvkjørende egenskaper “innen året er omme”. Her mener Wettbewerbszentrale at de gir inntrykk av at kjøretøyet man kjøper vil kunne kjøres av seg selv ved årsslutt 2019.

Dette mener de er en umulig oppgave for det tyske markedet som en konsekvens av hvordan tyske myndigheter regulerer bruken av teknologi som potensielt kan tilby selvkjørende egenskaper.

Annonse


Tesla har hittil ikke kommentert saken.

OBS! I andre Tesla-nyheter som også omhandler den utvidede autopiloten har man fått vite at selskapet vil øke prisen på FSD-pakken atter en gang. Prisen vil øke med ytterligere 1000 dollar fra og med 1. november.

Kilde:
Electrek

Annonse