NordVPN hacket
NordVPN og flere andre VPN-tilbydere ble hacket i fjor.

Annonse


NordVPN iverksetter full gjennomgang etter hackerangrep

Forrige uke ble det kjent at NordVPN hadde vært gjenstand for et hackerangrep.

Nå sier VPN-tilbyderen at de gjør grep for å forsikre kundene at de kan få en «sikker og privat tilgang til internett».

NordVPN-ansatte skal nå jobbe med sikkerhetsselskapet VerSprite for å gjennomgå omfattende testing av sikkerheten i tjenesten. Selskapene skal inngå et langsiktig samarbeid og det blir blant annet opprettet en ny komité dedikert til sikkerhet.

Lover dusør

NordVPN skal også lansere et dusør-program i løpet av de neste ukene, der folk kan motta belønninger hvis de oppdager sårbarheter i tjenesten.

Annonse


I tillegg lover selskapet at de skal få et tredjepartsselskap til å gjennomgå en omfattende sikkerhetssjekk der alt fra maskinvare, programvare, arkitektur, kildekode og interne rutiner skal gjennomgås. Det vil skje i 2020.

Diskløse servere

De vil også bygge et nettverk med servere som de eier selv, selv om serverne vil befinne seg i et datasenter som NordVPN leier plass hos.

NordVPN planlegger også å erstatte hele sin infrastruktur med diskløse servere slik at ingenting blir lagret lokalt. På denne måten vil ikke hackere finne noen informasjon, selv om de klarer å bryte seg inn.

VPN-tilbyderen står fortsatt fast ved påstanden om at kundedata ikke ble lekket etter hackerangrepet.

– Tjenesten som en helhet ble ikke hacket. Koden ble ikke hacket, VPN-tunnelen ble ikke brutt og NordVPN-apper er fortsatt uberørt, sier selskapet.

Les vår omtale og tilbud om NordVPN

 

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse