texas-supercharger-tesla-model-s-model-x

Annonse


Model S og Model X ikke lenger viktig for Tesla: – Produseres av “sentimentale årsaker”

I forbindelse med fremlegging av regnskapstallene for årets tredje kvartal så klarte ikke Elon Musk å la være med en innrømmelse: grunnen til at de fortsatt produserer Model S og Model X beror på “sentimentale årsaker” mer enn noe annet.

Ikke så viktig i fremtiden

Musk innrømmer at de to modellene har blitt nisjeprodukter i selskapet som i det store og det hele utgjør en lite viktig rolle for fremtiden. Dette inntrykket kan styrkes ytterligere med introduksjon av Model Y, som Musk spår at kan få enda bedre salgstall enn Model 3.

Med salgstall tatt i betraktning så ser de tut til at han har et poeng. Tesla Model 3 dominerer salget med svært god margin: i kvartal tre leverte de nesten 17 500 Model S og Model X kombinert, mens salget av Model 3 kom opp på 79 700 enheter. Musk ser altså ikke bort fra at Model Y-salget passerer dette, men det gjenstår å se.

Skal øke produksjonen

Likegyldig av hva Tesla-sjefen har tatt seg friheten med å si i natt så er det ikke til å legge skjul på at både Model S og Model X har vært sentrale i oppbyggingen av selskapet opp gjennom årene, og på den måten vært en stor bidragsyter for selskapets inntektskilder. Det påpekes av TechCrunch at disse modellene også står for en solid del av driftsmarginen med en høyere profittmargin enn Model 3.

Annonse


Av kvartalsrapporten går det dessuten frem at produksjonen av de to originale modellene skal øke i månedene som kommer for å få bukt med økt etterspørsel etter disse.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse