macoscatalina
macOS Catalina kommer trolig i morgen. Testere kan laste ned nå.

Annonse


macOS Catalina er lansert i ferdig versjon

macOS Catalina er endelig ferdigutviklet: testere med tilgang til Apples utviklerportal kan laste ned profilen for å installere den endelige versjonen allerede nå.

Det forventes at alle kan laste ned den endelige versjonen i morgen.

Snart klar for allmenn lansering

Det nye OS-et inneholder som kjent den nye Music-appen som eliminerer iTunes for Apple Music. Også nye Podcasts og TV-apper er inkludert.

Sidecar er den store nyheten som gjør det mulig å bruke iPad som en ekstra Mac-skjerm, enten ved å speile innholdet på Mac-en eller utvide skrivebordet. Apple Pencil er også støttet slik at man kan bruke iPad som tegnebrett med Mac-apper.

Annonse
Apple Watch-sikkerhetsfunksjoner er også forbedret med mulighet for å godkjenne forespørsler fra klokka, og Mac-er med T2-brikke støtter “Activation Lock”. Enda bedre: Find My støtter nå også Mac-er, og man kan finne igjen maskinen om den er offline eller om skjermen er lukket.

En annen ting lånt fra iOS er “Screen Time” for å følge med på hvor mye tid man bruker på hva, og Photos-appen gjenspiler iOS-versjonen med enkel navigering mellom dag, måned og år. Reminders-appen er også forbedret, og Mail har støtte for å blokkere epost-tråder og kan blokkere avsendere.

Disse Mac-ene kan installere

  • 12″ MacBook
  • MacBook Air, 2012 og nyere
  • MacBook Pro, 2012 og nyere
  • Mac mini, 2012 og nyere
  • iMac, 2012 og nyere
  • iMac Pro
  • Mac Pro, 2013 og nyere

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse