Surface Laptop 2
Microsoft kan i kveld avsløre mer om en ny Windows-versjon kalt Windows 10X (tidligere kjent som Windows Lite).

Annonse


Avslører navnet på ny Windows-versjon

I dag er det klart for Microsofts store Surface-arrangement i New York. Det er ventet både Surface Pro 7, Laptop 3 og en ARM-basert Surface to-i-en-bærbar.

«Windows 10X»

Men nå har den notoriske lekkeren Evan Blass delt detaljer om noe helt annet interessant. For som vi vet jobber Microsoft med en forenklet og lettere Windows-variant. Tidligere har dette OS-et vært omtalt som Windows «Lite», men ifølge Blass blir navnet i stedet Windows 10X. Eller som Thurrots Mehedi Hassan kaller det på Twitter: «Windows 10 Ten».

«Centaurus»-avduking?

Windows 10X er bygget for dingser som består av flere skjermer samt brettbare enheter. Det er en WIndows-variant som er bygget på den mer modulære Windows Core OS-plattformen.

Annonse


Ryktet skal ha det til at vi får se en slik enhet i kveld. Det er den ryktede «Centaurus»-enheten det er snakk om, og ifølge Blass kjører denne maskinen Windows 10X.

Virtuelle apper

Det nye operativsystemet ska visstnok kjøre apper i «konteinere», noe som betyr at de fleste apper er virtuelle og kjøres via internett og ikke fra den lokale maskinvaren på enheten.

Arrangementet starter kl 16 i dag. Vi følger det hele fortløpende.

Kilde:
Twitter / Windows Central

Annonse