SmartCan
Søppeldunken kan kjøre selv takket være en motor som festes under/bak.

Annonse


Vi har robotstøvsugere, så hvorfor ikke?

Søpla må ut av huset, og for mange må søppeldunken kjøres ned til et spesifikt sted der renovasjonfirmaet kommer og tømmer den for deg.

Men må denne oppgaven nødvendigvis gjennomføres på egen hånd? Nei, mener skaperne av SmartCan.

– Vil ønsker å hjelpe folk med å eliminere unødvendige plikter fra hverdagen til folk, sier Rezzi-sjef Andre Murray.

Selvkjørende

Selskapet Rezzi utvikler nå et lite robotsystem som kan festes på baksiden av store søppeldunker. Takket være hjul, et dockingsbasert navigasjonssystem, et oppladbart batteri og tilkobling opp mot smarttlefonen ved hjelp av en app, kan SmartCan sørge for at søpla kjøres ut på egen hånd.

Annonse


Og fordi den kan følge et forhåndsprogrammert opplegg skal du kunne slippe å huske på hvilken dag som er tømmedag:

– Vi ser en mulighet til å ta IoT forbi det å bare skru av lys eller skru på musikk. Vi håper dette bidrar til å lette byrden av kjedelige fysiske oppgaver som alle møter, sier Murray.

Men har de tenkt på dette?

SmartCan skal etter planen lanseres sent i 2020.

Men gründeren bak søppeldunkmotoren, Andrew Murray, må løse noen utfordringer før den tid kommer. Selskapet har ikke sagt noe om hvordan SmartCan skal kunne unngå hindringer i veien. Hva om et plutselig står en bil foran søppeldunken? Eller hva med vind, som garantert kommer til å velte søppeldunken på et tidspunkt?

Nyttig for noen

Prisen vil naturligvis være en viktig faktor for den eventuelle suksessen til et slikt produkt. Men prisen på SmartCan er foreløpig ikke kjent.

For de aller fleste vil det nok være mindre stress å bare trille søppeldunken selv, men man kan heller ikke overse den potensielle nytteverdien en slik innretning kunne hatt for personer som ikke kan gå.

Ser du noen andre utfordringer med denne teknologien?

Kilde:
Hackster.io