Spotify Siri
Spotify har fått Siri-støtte.

Annonse


Spotify + Siri = sant

Sitter du på sykkelsetet, med mobilen i sekken og AirPods i ørene? Vel, da har vi en god nyhet til deg.

For i den nyeste betaversjonen av Spotify er det lagt til støtte for Siri. Det betyr at du kan aktivere taleassistenten for å hente frem favorittlåtene dine, uten å måtte tukle med telefonen.

Ny iOS 13-funksjon

Det hele er mulig takket være iOS 13 og SiriKit-API-et. Apple har nemlig gjort det mulig for flere apper å benytte seg av Siri. Nå spiller det snart ingen rolle om du bruker Apple Music eller Spotify. Begge deler skal fungere smertefritt med Siri. Du henter enkelt frem Spotify-musikken ved å, for eksempel, si: «Hei, Siri – spill Bob Marley på Spotify».

Slik fungerer det i praksis:

Annonse


Fungerer med AirPods og iPhone

Funksjonen fungerer godt med AirPods, men dessverre ikke med Apple Watch. Per dags dato kan du kun bruke Spotifys Apple Watch-app som en fjernkontroll for musikken på telefonen din. Støtte for lokal lagring av Spotify-musikk på klokka er imidlertid på vei – det har den svenske strømmegiganten lovt tidligere. Vi tipper Siri-støtte også vil komme på plass etter hvert.

Kun musikk

Ifølge The Verge fungerer det heller ikke å bruke Siri for å spille av podcaster i Spotify. Spotify søker nemlig kun etter musikk. Men dette er nok også noe som kommer på plass i en fremtidig oppdatering.

Spotifys Siri-støtte er nå tilgjengelig i beta og vil trolig lanseres for alle i løpet av de nærmeste ukene. Det er dessverre ikke mulig å registrere seg som betatester per dags dato ettersom betaprogrammet er fullt, ifølge Spotify.

Har du savnet Siri-støtte i Spotify?

Kilde:
9to5Mac

Annonse