radio reklame
AdBlock Radio skal kunne blokkere reklame i både podaster og radiosendinger.

Annonse


Han har utviklet verdens første reklamefilter for podcaster og radio

Vi lytter til podcaster som aldri før, men radioen har ikke rukket å dø riktig enda.

Alexandre Storelli er imidlertid så lei av reklame at han like gjerne utviklet en reklameblokkerer for både podcaster og radio.

– Reklamer utnytter svakheten i forsvarsløse sjeler, sier Storelli til Motherboard.

– Reklamer frister folk på en uærlig måte, stjeler tiden deres og lover dem en høyere sosial status. Å blokkere dem vil være en lettelse for mange, sier han.

Annonse


Maskinlæring og Shazam-teknologi

Hans våpen i kampen mot reklamer heter Adblock Radio.

«Adblock Radio gjenkjenner lydreklamer ved hjelp av maskinlæring og Shazam-lignende teknikker», skriver Storelli om prosjektet.

Han skal ha jobbet med tjenesten i mer enn tre år. I tillegg til ovennevne teknikker, bruker Adblock Radio også talegjenkjenning og akustiske fingeravtrykk. Dette er en teknikk som sørger for å konvertere lyd til en tallrekke som kan analyseres av en algoritme. Sorelli påpeker at algoritmen ikke er perfekt og at hip hop-musikk ofte blir identifisert som reklame. Den sliter også med å gjenkjenne den formen for reklame der programlederen leser inn en reklamen på lufta.

Vil gjøre den tilgjengelig i bilen

AdBlock Radio er basert på åpen kildekode, noe som betyr at hvem som helst kan bygge videre på prosjektet og integrere teknologien i enheter.

Foreløpig er det «litt komplisert» å installere AdBlock Radio – Sorelli sier at han trenger litt mer tid før tjenesten blir tilgjengelig for folk flest. Han påpeker at målet på sikt er å gjøre reklameblokkereren tilgjengelig i smarthøyttalere, mobilapper, gjennom nettleserutvidelser og i infotainment-systemer (Car Play, Android Auto osv).

«Den langsiktige visjonen er å skape nye opplevelser for strømming av media som vil være verdt å betale for, så artister kan bli betalt og reklamer ikke lenger er nødvendig».

Kilde:
Motherboard

Annonse