Facebook Horizon
Horizon lanseres i lukket beta neste år.

Annonse


Alt du trenger å vite om Facebooks mest ambisiøse VR-prosjekt noensinne

I går annonserte Facebook/Oculus, under Oculus Connect 6, at Quest-hodesettet skal få tilgang til alle Rift-spill i november. Men dette var ikke det eneste Facebook avslørte.

Virtuell lekeplass med «uendelige» muligheter

Selskapet trakk nemlig sløret av Horizon, en gigantisk virtuell lekeplass der brukerne kan opprette egne verdener, spille spill (f. eks Wing Strikers) se TV med andre spillere, nyte landskapet, male, eller bare sosialisere seg med andre spillere.

Alle representeres gjennom beinløse, animerte avatarer. Du kan hoppe mellom ulike miljøer gjennom portaler kalt Telepods.

Snakker vi her om Second Life på steroider? Eller en spillbasert utgave av Ready Player One? Her er i hvert fall en fun fact: i 2016 ga Facebook et eksemplar av Ready Player One-boka til alle Oculus-ansatte.

Annonse


Facebook Horizon
Du kan henge med venner i Horizon. Slapp av, mediter eller konkurrer.

Facebook-ansatte skal passe på deg

Horizon lanseres i lukket beta tidlig i 2020, melder Facebook, som også vil gjøre sitt for at det ikke blir anarkistiske tilstander i verdenen. Selskapet skal nemlig plassere ute menneskelige guider, eller Horizon Locals, som de kaller dem. Disse personene vil hjelpe brukerne og beskytte dem i VR-miljøet.

«Som innbyggere i Facebook Horizon er det alles ansvar å skape en kultur som er respektfull og behagelig. En Horizon-innbygger er vennlig, inkluderende og nysgjerrig». Slik innledes reglementet for Horizon-brukerne.

Søk om beta-deltakelse

Er du interessert i å teste Horizon? Da kan du søke om å bli med i betaen via denne lenken.

Sjekk ut en kort demo-video av den virtuelle verdenen her (saken fortsetter under videoen):

Hvordan fungerer det?

Utgangspunktet i Horizon er sentrert rundt et bytorg. Men før folk ankommer dette stedet må brukerne bestemme hvordan de skal se ut og hvilke klær de skal ha på. Som nevnt er avatarene beinløse, så bukse eller skjørt slipper du å tenke på.

Når du er inne i Horizon står du fritt til å gjøre det du måtte ønske. Enten det er å bygge en velvære-avdeling eller lage en spillarena. Med de innebygde verktøyene skal du kunne bygge ting uten å måtte ha kunnskap om programmering. Du kan bygge en hel øy om du vil. Eller designe dine egne t-skjorter.

Bildet under gir en indikasjon på hvordan ett av disse verktøyene fungerer:

Horizon Facebook
Du kan bygge egne ting i Horizon.

Parallellt univers

Men Facebook har også lagt inn en funksjon som gir deg privatliv, dersom du heller foretrekker en mer anonym tilværelse i Horizon. Hvis du trykker på skjold-knappen kastes du nemlig inn i et parallelt Horizon-område.

Her kan du velge hvem som får, eller eventuelt ikke får, dele dette området sammen med deg. Her kan du med andre ord invitere venner til å tilbringe tid på en privat «server». Facebook gir deg også muligheten til å rapportere, dempe eller blokkere plagsomme spillere.

Hva med reklame?

Horizon ser ut til å være et prioritert satsingsprosjekt for Facebook/Oculus.

– Horizon kommer stadig til å utvides og forbedres, uttalte Mark Zuckerberg da det nye VR-konseptet ble presentert i går.

Selv om alt dette fremstår som et ambisiøst og spennende prosjekt, er det naturligvis ett spørsmål som må stilles: hvordan skal Facebook tjene penger på Horizon? Kommer PR-folk til å designe store reklamebannere som brukerne eksponeres for? Kan brukerne selv opprette arrangementer som de tar seg betalt for å arrangere? Tiden vil vise.

Slutt for Rooms og Spaces

Facebook kunngjorde også, for øvrig, at de nå kommer til å stenge både Facebook Spaces og Oculus Rooms for å fokusere på Horizon. Begge tjenestene stenges 25. oktober.

Horizon lanseres til Oculus Quest og Rift-plattformer i 2020.

Kilde:
Oculus

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse