amd-ryzen-9-3950x

Annonse


AMD sin første “mainstream”-prosessor med 16 kjerner kan være rett rundt hjørnet

Vi skrev i sommer om AMD sine planer om å lansere det som blir verdens første “mainstream”-prosessor med 16 kjerner, Ryzen 9 3950X.

Alt peker mot septemberlansering

Den tiden mente man på ryktebørsen at vi sto overfor en potensiell septemberlansering som nå ser ut til å stemme – i hvert fall om vi våger å ta denne Reddit-lekkasjen for god fisk.

På Reddit har det nemlig dukket opp bilder av AMD sin høyt ettertraktede prosessor sammen med et bilde av emballasjen og et hint om at den er skaffet i Russland.

Det sås tvil rundt autentiseten til bildene og hvorvidt disse er nye eller ei, men en snarlig lansering er ikke å se bort fra med AMDs uttalelser tatt i betraktning. Forrige uke ble prosessoren dessuten listet opp av en sveitsisk butikk med lanseringsdato 30. september som senere ble fjernet.

Annonse


Første av sitt slag

Uansett ser man frem til lanseringen av det som blir den første prosessoren av sitt slag. De fleste målgrupper kan se frem til den første 16-kjerners prosessoren på en såkalt “mainstream”-plattform. På scenen kunne AMD skryte av 16 kjerner og 32 tråder, 105W TDP og klokkefrekvens med og uten boost på henholdsvis 4.7GHz og 3.5GHz.

Selv markedsførte selskapet Ryzen 9 3950X med en veiledende pris på 749 dollar, omkring 6500 kroner.

Kunne du tenkt deg en Ryzen 9 3950X?

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse