Sosiale medier
Ny app skal forhindre at du glemmer å avslutte abonnementet ditt før kostnadene begynner å løpe.

Annonse


Har du gått i denne fellen?

Har du startet en 14 dagers prøveperiode for en tjeneste, men glemt å avslutte den og dermed blitt noen kroner fattigere?

Du er ikke alene.

I en tid hvor abonnementsbaserte tjenester er i vinden, er det ikke alltid like enkelt å huske på å avslutte medlemskapet før den kostnadsfrie prøveperioden er over.

Virtuelt kredittkort og falskt navn

Appen Free Trial Surfing tar sikte på å gjøre noe med dette. Appen, som foreløpig er lansert i USA og Storbritannia skal nemlig sørge for å forhindre at utilsiktede beløp trekkes fra kontoen din.

Annonse


Ved å bruke appen får man tilgang til et virtuelt kredittkort (og kortnummer) samt et falskt navn som kan brukes for å registrere seg på abonnementsbaserte tjenester.

Kortet er egentlig registrert på et selskap ved navn DoNotPay. Dette selskapet fungerer som et ledd mellom tjenestetilbyderen og brukeren.

Saken fortsetter under bildet.

Samarbeider med stor bank

Det er den britisk-amerikanske gründeren Joshua Browder som har utviklet appen, som foreløpig er gratis. Ifølge Browder har appen blitt lansert i samarbeid med en stor, ikke-navngitt bank.

Appen sørger for at abonnementet avsluttes før gratisperioden er fullført. På denne måten forhindrer man å måtte betale fordi man har glemt å avslutte et abonnement.

Kan bli abonnementtjeneste….

Ironisk nok sier Browder til BBC at han vurderer å gjøre Free Trial Surfing-appen til en abonnement-tjenesten i fremtiden.

– Akkurat nå tester vi den (tjenesten, journ. anm) – kanskje vil vi en dag tilby et billig abonnement til ca 2 dollar i måneden, sier Browder.

En god eller dårlig idé? Fortell oss hva du mener.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse