tcl-wall-micro-led-1_575px
TCL er ikke alene om å eksperimentere med Micro LED-skjermer som et alternativ til OLED.

Annonse


Tidenes villeste TV? Dette er en 132″ MicroLED 4K UHD

Micro LED-skjermer er relativt ny teknologi og har så langt ikke blitt vist frem offentlig av andre enn Sony og Samsung – inntil forrige uke. Den kinesiske produsenten TCL viste under IFA frem en svær Micro LED-basert Ultra-HD TV som er verdt å ta en nærmere titt på.

Eksperimenterer med alternativ til OLED

Det som kan tenkes i virkeligheten å være svært overveldende i positiv forstand er døpt Cinema Wall 132-Inch 4K og basert på 24 000 000 individuelt kontrollerte LED-lys i RGB-piksler. TCL tilbyr 1500 nits lysstyrke på sitt maksimale sammen med et kontrastforhold på 2 500 000, og selskapet lover også Wide Color Gamut uten gå inn på hvorvidt de tar i bruk DCI-P3 eller BT.2020.

https://www.youtube.com/watch?v=sn5zCNY9-yE

TCL har hellert ikke annonsert hvorvidt de har planer om å noensinne lansere denne TV-en kommersielt eller ei, for nå er det kun en prototype og ikke noe annet men det omtales likevel som et viktig sted at selskapet viser teknologien frem offentlig.

Selskapet er én i rekken av flere som for tiden utforsker med Micro LED-teknologi som et potensielt alternativ til OLED-skjermer. De to har hver sine fordeler og ulemper, men med et godt Micro LED-alternativ så kan det tenkes at man får godene som forbindes med OLED til en langt rimeligere pris etterhvert.

Annonse


Kilde:
Anandtech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse