Nokia 7.2
Nokia 7.2 er endelig offisielt avduket.

Annonse


Nokia avslørte nye billigmobiler og trådløse ørepropper med 150 (!) timer batteritid

HMD Global/Nokia avduket flere nye produkter under årets IFA-messe, og denne gangen er det blant annet snakk om nye mellomklasse-mobiler.

Mer spesifikt er det snakk om oppfølgerne til Nokia 6.1 og Nokia 7.1, altså Nokia 6.2 og Nokia 6.2. Begge modeller kommer med en 6.3″ full HD-skjerm med en vanndråpe-busslomme. Panelene har også Nokias «PureDisplay»-teknologi.

Sjekk skrytevideoen av Nokia 6.2:

Nokia 7.2 kan også skilte med et imponerende kamerasystem. Den har tre sensorer, en hovedlinse på 48 megapiksler, en vidvinkellinse (118 grader) på 8 megapiksler samt en dybdefølende sensor på 5 megapiksler.

Annonse
Nokia 6.2 har på sin side et hovedkamera på 16 megapiksler, en vidvinkellinse (118 grader) på 8 megapiksler samt en dybdefølende sensor.

7.2 er kraftigst

Begge disse modellene kommer med Qualcomm-brikkesett, men Nokia 7.2 er sterkest. For der 6.2 kommer med Snapdragon 636 SoC, kommer 7.2 med Snapdragon 660.

Bortsett fra dette er telefonene ganske like – begge komme med 4 GB RAM og et 3,500mAh-batteri. Du kan også hente frem Google Assistant enkelt takket være en dedikert knapp på baksiden.

Prisen? 2 800 kroner for Nokia 6.2 og 3 700 kroner for Nokia 7.2.

Gikk du glipp av Nokias presentasjon under IFA? Se den om igjen her!

Telefonen for røff bruk

HMD Global, som nå eier Nokia-merkevaren, viste også frem en telefon kalt Nokia 800 Tough. Som navnet tilsier er dette en telefon som er designet for å tåle hard medfart. Den kjører KaiOS, noe som betyr at dette ikke akkurat er en smarttelefon. Men det er heller ingen klassisk dumtelefon, for den har både YouTube og Whatsapp installert.

Nokia 800 Tough har også lang batteritid, hele 50 dager i hvilkemodus, hevder HMD Global.

Klassiker vender tilbake

Sløret ble også trukket av Nokia 2720. Klassikeren, som er en klapptelefon, gjenoppstår. Også denne telefonen kjører KaiOS, så ikke forvent de mest avanserte funksjonene. Og ja, det stemmer nok at dette kan sees på som en Doro-konkurrent.

Power Earbuds

I tillegg til alt dette ble Nokia Power Earbuds annonsert.

HMD Global hevder at de helt trådløse øreproppene, sammen med ladeetuiet, kan gi deg 150 timer med lyttetid før batteriet må lades. Det høres unektelig imponerende ut. De er IPX7-sertifisert, noe som betyr at de er vanntette.

Nokia Power Earbuds lanseres i Europa i oktober og koster 87 dollar. Den norske prisen er foreløpig ikke kjent.

Kilde:
HMD Global

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse