iPhone SE
Arvtageren til iPhone SE kan være på vei.

Annonse


Hevder at Apple slipper ny og billigere iPhone SE neste år

iPhone SE ble først lansert i 2016 og i 2017 ble telefonen sluppet på nytt med nye lagringsmuligheter.

Men mellomklasse-mobilen har ikke blitt sluppet i en ny versjon siden den gang. Ifølge Nikkei kan det endre seg neste år.

Les også: Nå gjør denne iPhone-modellen comeback

Taper mot Huawei og Xiaomi

Nettstedet hevder at Apple planlegger å lansere en ny iPhone SE-modell for ta opp kampen i markedet for mellomklassemobiler. Dette er et marked som ikke domineres av Apple, men av Huawei, Samsung og Xiaomi, for å nevne noen.

Annonse


Den nye SE-telefonen (ikke sikkert den vil hete SE) er først og fremst rettet mot land som Kina og India, der mellomklasse-mobiler selger som varmt hvetebrød.

LCD-skjerm og flaggskip-komponenter

Ifølge Nikkei vil telefonen være ganske lik iPhone 8 designmessig. Den vil få en LCD-skjerm på 4.7 tommer og «de fleste av de samme komponentene» som årets nye iPhone-flaggskip. Det hevder i hvert fall kildene Nikkei har vært i kontakt med.

Informasjonen stemmer godt overens med det vi hørte fra Economic Daily News tidligere i år. Nettstedet hevdet den gang at den nye iPhone SE skal være basert på iPhone 8 og at en lansering vil finne sted neste år. I tillegg ble det hevdet at telefonen får én enkelt kameralinse på baksiden samt 128 GB lagringsplass.

Må bli billigere

Det blir sagt at Apple må prise en eventuell iPhone SE til 299 dollar, 2 700 kroner, for å kunne konkurrere i India. Den originale iPhone SE kostet på sin side 399 dollar, 3 700 kroner.

Totalt skal Apple ha solgt omkring 40 millioner iPhone SE-enheter før Apple valgte å fase den ut i 2018.

Kunne en ny iPhone SE vært aktuell for deg?

Kilde:
The Verge / Nikkei

Annonse