Windows 10
Verken vi eller Microsoft har glemt fjorårets fiasko-lansering av oktober-oppdateringen.

Annonse


Klarer Microsoft å forhindre ny Windows 10-fiasko?

Med lanseringen av Windows 10 1809, som kom i fjor høst, gikk ikke alt som planlagt – for å si det mildt. Man kan nok trygt si at dette var den mest rotete lanseringen av en større Windows-oppdatering i nyere historie.

Ikke bare sørget den for å skape driverproblemer og en rekke andre problemer, men den bidro også til å slette mange av brukernes filer.

Disse får oppdateringen først

For å unngå at noen lignende skjer igjen tar Microsoft en mer forsiktig tilnærming til den kommende 19H2-oppdateringen.

Den kommer nemlig til å bli rullet ut i flere omganger. De første som får tilgang er Insider-medlemmer som er med i «Release Preview Ring».

Annonse


Nest fremst i køen står brukerne av 1903-versjonen, som ble sluppet i vår. Etter at disse brukerne har fått oppdateringen, rulles 19H2 ut til de resterende brukerne.

Ingen stor oppdatering i år

19H2 er ingen gigantisk oppdatering hva angår nye funksjoner. Den kan istedet sammenlignes med en «service pack» – her er det først og fremst snakk om feilrettinger og finpuss av OS-et. Med andre ord; den er en transportetappe før den neste store oppdateringen – 20H1 – som lanseres neste år.

Utrullingen av 19H2 skjer i slutten av september/tidlig i oktober.

Tilgjengelig allerede for noen

Allerede nå kan ca 10 prosent av alle «Release Preview»-medlemmer installere installere 19H2-oppdateringen. Microsoft lar denne lille prosentandelen oppdatere allerede nå for å teste det fasebaserte oppdateringssystemet som skal brukes i fremtidige Windows-oppdateringer.

Men Microsoft påpeker at selv om disse ti prosentene får tilgang allerede nå, er det ikke den komplette 19H2-versjonen de får. Det skjer først om noen uker.

For å sjekke om du har fått oppdateringen allerede går du til Windows Update og søker etter nye oppdateringer manuelt. Hvis du ser 19H2 (1909) der kan du installere den.

Hva synes du om Microsofts nye strategi for oppdateringer?

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse