Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Audi e-tron 50 anses av den tyske bilprodusenten som optimal for norske forhold. Det hjelper også at prisen er senket med over 150 000 kroner.

Ble over 100 000 kroner billigere over natta, her er de norske prisene på Audi e-tron 50

Den billigere varianten under en halv mill.

Tidligere i august avslørte Audi en mildere og derfor litt billigere versjon av sin ganske populære bil – e-tron 50 heter den og er spesielt myntet på det norske markedet. En naturlig antakelse var selvfølgelig at prisen skulle senkes for å gjøre bilen til et mer attraktivt kjøp, men Audi overrasket litt da de avslørte at den blir nærmere 160 000 kroner billigere.

Mildere spesifikasjoner

Audi e-tron 50 har fått på plass noen begrensninger i både funksjonalitet og kapasitet sammenlignet med storebror e-tron 55. De to bilene har batteripakker på henholdsvis 71kWh og 95kWh, og tilhørende rekkevidde på 299 kontra 399 kilometer hver for seg. Rekkevidden er basert på WLTP-standard.

Ytelsen er noe redusert med hensyn til forskjellige spesifikasjoner. Batteriet lades noe tregere, og antallet hestekrefter skal være redusert. Null til 100 kilometer i timen tar den på syv sekunder, og topphastigheten er elektronisk begrenset til 190 kilometer i timen.

Den nye og litt mildere varianten av e-tron kommer i Launch Edition, Advanced Business og Advanced Sport. De tilhørende prisene er henholdsvis 499 000, 559 900 og 599 900 kroner. Forskjellene karakteriseres i alt fra lakkutførelse i metallic til sportseter og en vinterpakke.

Kilde:
Electrek

Stikkord: Audi, Bil, e-tron, e-tron 50, elektrisk, hestekrefter, pris