russisk-drone-faa-advarsel
I april skrev vi om denne russiske dronen som har fått påmontert en hagle.

Annonse


– Ikke utstyr dronen din med våpen, takk!

En skulle trodd at det å utstyre en drone med våpen ganske åpenbart ikke utgjør en særlig god idé, men nå viser det seg altså at amerikanske FAA har sett seg nødt til å gi ut en skriftlig advarsel mot dette.

Kan straffes med kraftig bot

Det føderale luftfartstilsynet har gått ut med en melding på nettsiden sin der de forteller at droner med våpen ikke bare er i strid med deres regler, men at konsekvensene ved bruk av slike droner også vil omfattes av eventuell separat lovgivning fra staten man oppholder seg i.

FAA skriver at overtredelse av loven kan føre til både alvorlige ulykker og en stor økonomisk belastning, med hentydning til den ganske saftige boten på 25 000 dollar.

Monterte hagle på drone

Man vet ikke helt hva som får FAA til å gå ut med denne ganske spesifikke advarselen akkurat nå, men det er ingen hemmelighet at folk verden rundt har funnet på kreative måter å vise en eneste stor langfinger til det som nå er en skriftlig advarsel.

Annonse
Til eksempel har vi dette tilfellet fra USA der en person monterer fyrverkeri på dronen for å plage naboen sin, eller eksempelet fra Russland der noen har montert en hel hagle på dronen sin:

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse