Google Chrome

Annonse


Google skal varsle deg om passordet ditt er stjålet

Datainnbrudd foregår hver eneste dag, hver eneste time og hvert eneste minutt. Det er sannelig ikke enkelt å ferdes trygt på internett i 2019.

Gjør som Mozilla

Men nå vil Google i det minste gjøre det litt enklere for deg å finne ut om du har vært et offer for et angrep. Chrome skal snart tilby en funksjon som sørger for å varsle deg hvis du benytter deg av en e-post-adresse, brukernavn eller passord som er stjålet av hackere.

Dette vil ikke fungere så ulikt Firefox’ Monitor-tjeneste, som gjennom et samarbeid med Have I Been Pwned sørger for å varsle deg når du taster inn innloggingsdetaljer som har vært involvert i et datainnbrudd.

Passord på avveie

Ifølge data fra Google er 1.5 prosent av passord på avveie på internett. Undersøkelser viser også at kun 26 prosent av alle som blir varslet om at passordet deres er på avveie, faktisk bytter passord etterpå. Likevel er tallet høyt nok til at Google anser denne varslingen som hensiktsmessig. Derfor blir funksjonen nå implementert i Chrome.

Annonse


Det nye varslingssystemet er ikke ferdigutviklet ennå, så det kan ta noe tid før funksjonen blir tilgjengelig for alle Chrome-brukere. Vil du sjekke ut funksjonen allerede nå kan du gjøre det med canary-versjon 78 ved å søke på «leak» via chrome://flags.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse