Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ninebot/Segways populære ES2-modell er blant el-sparksyklene som forsvinner fra Komplett og Elkjøp. (Ill.: Ninebot / Segway )

Elkjøp og Komplett stopper salget av el-sparksykler med umiddelbar virkning

Det er lov å selge dem, men ikke bruke dem dersom de går over 20 km/t.

Dagens lovverk sier at el-sparksykler er tillatt på veien så lenge de ikke overskrider fartsgrensen på 20 km/t.

Men flere av de mest populære el-sparksyklene, som selges av norske elektronikk-butikker, går raskere enn dette.

Både Elkjøp og Komplett stanser nå salget av modellene som går fortere enn 20 km/t. Det skriver tek.no.

– Etter å ha gått gjennom vegtrafikkloven, kan vi ikke si oss annet enn enige med Statens vegvesen. Det er ikke ulovlig å selge disse, men ulovlig å bruke sparkesyklene i Norge, uavhengig om det er offentlig eller privat vei. Vi stopper umiddelbart salget fra vårt hovedlager i Jönköping. Det sier kommunikasjonsansvarlig Madeleine Schøyen Bergly i Elkjøp til tek.no.

Vil ha fartssperre

Komplett selger også flere el-sparksykler som går raskere enn lovverket tillater. Etter å ha blitt konfrontert med dette av tek.no, har nettbutikken bestemt seg for å stoppe salget av disse modellene.

– Komplett har inntil videre stanset salget av elsparkesykler, ettersom våre modeller viser seg å ha gått fem kilometer for fort. Vi har også bedt vår leverandør om å etablere en fartssperre innenfor den tillatte grensen, opplyser kommunikasjonsansvarlig Kristin Hovland i Komplett Group til Tek.no.

Populære modeller forsvinner

Beslutningen påvirker noen av de mest populære el-sparksyklene i Norge – både Segway Ninebot ES2, Xiaomi Mijia M365 og M365 Pro, ettersom de går i opptil 25 km/t.

Power har på sin side valgt å fortsette salget inntil videre.

Kilde:
Tek.no

Stikkord: elkjøp, komplett