Tesla-Semi-Elon-Musk
En av sjåførene for testturene med Tesla Semi forteller at den når opp til kilometerforventningene, om ikke enda mer.

Annonse


Tesla Semi overgår forventninger om rekkevidde, nesten fullastet

Da Tesla avduket den elektriske lastebilen Semi i 2017 så fortalte de at produksjonvariantene, de endelige kjøretøyene som ville nå fram til kundene, ville være utstyrt med enten 480 eller 800 kilometers rekkevidde (med last) for henholdsvis 150 000 og 180 000 amerikanske dollar.

Nærmer seg 950 kilometer

I mellomtiden har Tesla-sjefen uttalt at de finner en og annen mulighet til å øke rekkevidden under testeperioden, og i 2018 var han tydelig på at de nærmer seg 950 kilometers rekkevidde.

Situasjonen har fått seg en utvikling i form av uttalelser fra en testsjåfør som har kjørt rundt med en Tesla Semi rundt California. Sjåføren forteller at kjøretøyet når opp til forventningene, om ikke høyere enn dette også – til tross for at lasten er på rundt 34000 kg betong.

Noen over gjennomsnittet nysgjerrige folk i California Highway Patrol Inspection Center tok også noen bilder av kjøretøyet for å legge det ut på Facebook:

Annonse


Produksjonen av Tesla Semi skulle opprinnelig starte i år uten at denne planen ble noe av – i stedet planlegger de å utgi den første produksjonsversjonen i slutten av 2020 når det er ventet at flere reelle alternativer for elektriske lastebiler vil være på markedet.

Kilde:
Electrek

Annonse