google-pixel-mikrofon
Google skal betale litt over syv millioner dollar i erstatning til de som ble rammet av en mikrofonfeil i den originale Pixel-telefonen.

Annonse


Google betaler Pixel-eiere opptil 4500 kroner hver for mikrofonfeil

Den originale Pixel-telefonen var en spennende sak som i ettertid har ført til interessante begivenheter. Rent spesifikt var telefonen utsatt for en rekke alvorlige feil der den verste av disse var knyttet til mikrofonen. I senere tid ble det iverksatt et gruppesøksmål mot Google, og nå har de kommet til enighet om å betale opptil 500 dollar i erstatning til de som ble rammet.

Må være produsert før 2017

Søksmålet ble satt igangsatt for to år siden da det ble stor blest rundt måten Google bevisst solgte Pixel-telefoner med defekte mikrofoner. Selv innrømte de at noen mikrofoner i den originale Pixel-telefonen (både vanlig og XL) ble utsatt for en designfeil i produksjonsprosessen som resulterte i at enkelte enheter enten hadde ganske dårlig mikrofon eller en som ikke fungerte i det hele tatt.

Partene kom til enighet der Google totalt må punge ut litt over syv millioner dollar til de som hadde en defekt telefon som beskrevet over. For å kvalifiseres så må en ha den aktuelle enheten med produksjonsdato før 4. januar 2017.

Har satt opp en egen nettside

De som kvalifiserer seg til å motta det høyeste beløpet på 500 dollar er personer som først leverte inn sin første telefon for så å motta en ny med samme mikrofonfeil. De som kun leverte inn telefonen én gang før de fikk en problemfri erstatning kvalifiserer seg til 350 dollar, og de som måtte betale egenandel i ledd av forsikringsoppgjør får hele beløpet betalt tilbake, ifølge 9to5Google.

Annonse
Når det er sagt så har alle eiere av den originale Pixel-modellen som ble produsert før 4. januar krav på 20 dollar – i dette tilfellet må en fremlegge IMEI-nummer. Det amerikanske advokatselskapet har satt opp en egen nettside der man kan gjøre seg inneforstått med rettigheter og krav i saken.

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse