yandex-taxi-ansiktsgjenkjenning
Samarbeidspartneren til Uber i Russland innfører taxibiler med ansiktsgjenkjenning.

Annonse


Skal fange trøtte taxisjåfører med ansiktgjenkjenning

Utmattede og trøtte russiske sjåfører får snart en ny bekymring som er til fordel for alle sammen. Landets største taxitjeneste Yandex.Taxi utstyrer nemlig alle nye taxibiler med teknologi for ansiktsgjenkjenning for å oppdage trøtte sjåfører som av den grunn vil bli pålagt en pause.

Kan oppdage tretthetsindikasjoner

Selskapet fusjonerte ifjor med Uber, slik at samarbeidet deres blant annet innebærer at Yandex-sjåfører har tilgang til kunder fra begge applikasjoner.

Enheten som monteres i bilene blir festet på frontruta og kommer med programvare som kan identifisere typiske trekk ved tretthet, måtte det være gjesping eller dårlig positur. Teknologien skal totalt være i stand til å identifisere 68 punkter på ansiktet og vil introduseres til tusenvis av biler i tiden som kommer.

Beslutningen om å innføre ansiktsgjenkjenning i kjøretøyene deres kommer etter at russiske lovmyndigheter har presset taxinæringen i landet om å gjøre mer for å hindre ulykker i trafikken. Ifjor alene ble det registrert 764 bilulykker i hovedstaden Moskva der totalt 23 personer omkom.

Annonse


Finnes fra før, men ikke særlig utbredt

Fra før av er det flere bilprodusenter som den siste tiden har en form for tretthetsoppdagelse i kjøretøyene sine. I en 2019-modell Subaru Forester vil man eksempelvis finne DriverFocus som kan identifisere typiske karakteristikker ved en trøtt og sliten person.

Kilde:
Engadget

Annonse