hovedkort-pcie-4-0

Annonse


Trekker tilbake støtte for PCIe 4.0 på nesten alle hovedkortene

Gigabyte lanserer ny programvare med AMDs reviderte AGESA 1.0.0.3 ABB-mikronode for selskapets hovedkort i 300- og 400-serien. Den ferske mikronoden retter en rekke feil med Ryzen 3000-prosessorene men fjerner også PCIe 4.0-funksjonalitet.

Ikke meningen til å begynne med

Det var aldri meningen at eldre hovedkort (eller alt før X570) skulle få PCIe 4.0 som følge av fysiske begrensninger, men flere leverandører bestemte seg for å trosse AMD på denne fronten, deriblant Asus, Gigabyte og Biostar.

At funksjonaliteten kuttes ut fremkommer i endringsloggen fra Gigabyte der det helt spesifikt står at PCIe Gen4-støtte er fjernet når man bruker en tredjegenerasjons Ryzen-CPU. Endringen ser ut til å være gjeldende med F32a-BIOS og påvirker altså alle Gigabyte 300- og 400-produkter, fra flaggskipet X470 og ned til budsjetthovedkortet som er A320.

Den nye programvaren gir visstnok også bedre spillbarhet i Destiny 2, ifølge endringsloggen.

Annonse
Av eget ønske eller påtvunget?

Uansett – det er uvisst hvorvidt fjerningen av PCIe 4.0-støtte tvinges frem av den nye mikronoden eller om Gigabyte gjør det av fri vilje for å etterkomme AMDs ønsker, men det finner man raskt ut av når de andre leverandørene implementerer nyere programvare.

Kilde:
Toms Hardware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse