Tesla Model 3 ulykke
Slik så mannens Tesla Model 3 ut etter ulykken.

Annonse


Hevder at autopilot tok livet av ektemannen – krever erstatning fra Tesla

Er Teslas autopilot farlig? Ja, mener en familie fra Florida, som nå saksøker selskapet etter at et familiemedlem døde etter en Tesla-ulykke.

Familien sier at autopilot-funksjonaliteten bidro til at Jeremy Beren Banner døde, og familien krever nå mer enn 15 000 dollar i erstatning.

Les også: Bekrefter at Autopilot var aktivert før dødsulykke med Tesla Model 3

Krasjet i 111 km/t med autopilot påskrudd

Banner kjørte en Tesla Model 3 i 68 mph, altså i rundt 111 kilometer i timen da han 1. mars kolliderte med en traktor-tilhenger. Mannen døde momentant i sammenstøtet.

Annonse


«Familien min er knust på grunn av det tragiske dødsfallet til vår kjærlige ektemann og pappa», sier familien i en uttalelse. De legger til at «de ansvarlige for hans død vil bli holdt ansvarlig».

Trey Lytal, familiens advokat, sier at autopilot-systemet i Tesla-en burde ha stoppet bilen eller sørget for å svinge den unna traktor-tilhengeren.

Hadde ikke hendene på rattet

The National Transportation and Safety Board (NTSB) har foretatt undersøkelser av hendelsesforløpet før ulykken. Resultatene viser at Banner skrudde på autopilot-systemet 10 sekunder før kollisjonen oppstod. Systemet skal ikke har registrert hendene hans på rattet i sekundene før den fatale ulykken.

Tesla sier at en logg fra bilen viser at Banner fjernet hendene fra rattet før kollisjonen.

NTSB etterforsker fortsatt hendelsen.

Banner er nå den fjerde personen som har mistet livet i en ulykke der Teslas autopilot-system har vært aktivert.

Kilde:
Bloomberg

Annonse