iPhone batteri
Apple hjemsøkes fortsatt av sine handlinger.

Annonse


Gruppesøksmål mot Apple: – En av de største svindlene i historien

For to år ble det kjent at Apple bevisst har redusert ytelsen til eldre iPhone-modeller, som en måte å spare aldrende batterier på.

Hjemsøkes fortsatt

Nyheten ble ikke tatt godt i mot blant brukerne, og Apple endte opp med på sende ut et brev der de ba om unnskyldning.

Men som en konsekvens av denne hendelsen har selskapet nå mer enn 60 gruppesøksmål mot seg på verdensbasis. Det at Apple valgte å skru ned ytelsen på eldre telefoner for å spare batteriet ser ut til å hjemsøke selskapet i lang tid fremover.

Les også: Nå blir Apple saksøkt over FaceTime-tabben

Annonse


Nytt søksmål

Nå har nok et gruppesøksmål formelt blitt sendt inn. Bak søksmålet står totalt 18 personer som anklager selskapet for å på «hemmelig vis» justere ytelsen på eldre iPhone-modeller. Apple anklages videre for å ha gjort dette for profittens skyld. Ved å gjøre eldre telefoner tregere er det lett å anta at flere oppgraderte til en nyere modell for å oppnå best mulig ytelse.

I søksmålet, som MacRumors har fått tak i, og publisert, beskrives handlingen som «en av de største forbrukersvindlene i historien».

Nekter for å tvinge kundene til å oppgradere

Apple har tidligere nektet for å bevisst gjøre levetiden til et produkt kortere:

«Vi har aldri – og vil adri – med vilje gjøre noe for å korte ned levetiden til et Apple-produkt, eller gjøre brukeropplevelsen dårligere for å bidra til at kundene oppgraderer. Vårt mål har alltid vært å utvikle produkter som kundene våre elsker. Å gjøre at iPhone varer så lenge som mulig er en viktig del av det».

I etterkant av denne hendelsen valgte Apple å introdusere en batterihelse-funksjon, i et forsøk på å tilby bedre åpenhet overfor sine kunder. Funksjonen ble implementert i iOS 11.3-oppdateringen og gir brukerne en bedre forståelse av hvordan det faktisk står til med batteriet i telefonen.

Ifølge MacRumors vil det ferske søksmålet trolig slås sammen med andre søksmål i nordlige California for en raskere rettsprosedyre.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse