mediatek-gaming-cpu-mobil
Helio G90 kommer komplett med G67-grafikk og 10GB LPDDR4x-minne.

Annonse


Lover en rask og jevn gamingopplevelse med nye CPU-er

Den taiwanske brikkeprodusenten MediaTek assosieres oftere med budsjettsmarttelefoner enn med gamingtelefoner, men fremover ser det ut at de ønsker å lene seg mot sistnevnte beskrivelse i større grad.

Habil spesifikasjonsliste

Selskapet har nemlig introdusert Helio G90-familien med prosessorer som er myntet på telefoner til bruk i gaming. Her finner en både G90 og G90T som begge er åttekjernersbrikker med 2.05GHz Cortex-A76-kjerner samt G76-grafikk med opptil 800MHz og 10GB LPDDR4X-minne.

G90-brikkene bruker ifølge Engadget HyperEngine-teknologi som tar sikte på å eliminere ujevnheter og andre forstyrrelser. Ved ustabil WiFi-forbindelse kan den automatisk innstilles på mobildata som et alternativ, og brikken kan holde på to WiFi-forbindelser fra forskjellige tilbydere samtidig. MediaTek har også gått en lang vei for å eliminere input-lag i den grad det lar seg gjøre, i tillegg til å introdusere støtte for HDR10.

Brukbart alternativ til Qualcomm og Apple

På kamerafronten er det støtte for opptil 64-megapiksler i utforminger med både én og flere kamerasensorer, og støtte for gode bilder i mørket samt ansiktgjenkjenning med AI.

Annonse


MediaTek sine nye brikker er ikke ventet til å kunne hamle opp med alternativene fra store produsenter som Apple og Qualcomm der begge bruker spesialisert arkitektur, men de skal stilles som et brukbart alternativ som kan dra en runde i Fortnite eller PUBG når du føler for – i relativt billige smarttelefoner.

Man vet ikke når de første telefonene med G90-prosessor vil lanseres, men vi holder et øye.

Kilde:
Engadget

Annonse