iPhone 5s brann
Denne videoen viser den potensielle faren ved å tukle med uoriginale iPhone-deler.

Annonse


Han skulle bare demontere en iPhone – endte med eksplosjon

Under montering/demontering av en mobiltelefon finnes det en risiko for å ved et uhell punktere batteriet. I verste fall kan det føre til en liten eksplosjon eller brann, noe vi blir vitne til i videoklippet nedenfor.

Les også: iPhone-batteri eksploderte etter at mann bet det

– Det var et tredjepartsbatteri

Reddit-brukeren tryagainin47seconds har publisert en video av en kollega som forsøker å demontere en iPhone 5s. Plutselig skjer det en liten eksplosjon og telefonen står i fyr og flamme.

Ifølge Reddit-brukeren var det et tredjepartsbatteri som eksploderte.

Annonse
«Batteriet hadde blitt erstattet av kollegaen min som opprinnelig eide telefonen. Han tror at det var skadet utstyr som var årsaken. Batteriet hovnet opp da jeg ladet det og han demonterte telefonen for å se hva som foregikk», skriver brukeren.

Slukker brannen med skoen – det kan være farlig

Når eksplosjonen oppstår faller mannen nesten ut av stolen. Han skynder seg med å få det brennende utstyret ned fra bordet, og tråkker deretter på flammene for å slukke brannen.

Les også: iPhone 6 eksploderte

Selv om det fungerte i dette tilfellet, burde han ikke gjort akkurat det. For som en annen Reddit-bruker kommenterer:

«Bare til neste gang; aldri prøv å slukke en brann fra et lithium ion-batteri med mindre du har en stor bøtte med sand (som ikke vil slukke brannen, men som i det minste vil isolere den fra andre brennbare materialer mens den smelter seg gjennom gulvet). Aldri tråkk på det slik du ville gjort om det var snakk om papir. Lithium ion-batterier brenner på temperaturer over 547 grader celcius, noe som er farlig nært temperaturen hvor aluminium smelter».

Se videoen nedenfor:

Kilde:
9to5Mac / Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse