Telefonsvindler møter AI
Er det enkelt å avgjøre om du snakker med en ekte person eller ikke? For personen i videoen i denne saken var det ikke det.

Annonse


Hvor lenge gidder en svindler å høre på reinspikka vrøvl? Svaret er 15 minutter

Telefonsvindlere er dessverre noe vi må forholde oss til i 2019. Men noen har valgt å ta opp kampen mot svindlerne.

The Jolly Roger Telephone Company er blant dem. Selskapet bruker nemlig automasjon (AI) for å sløse bort så mye av svindlernes tid som overhode mulig. Og oppgaven utfører de med glans. I videoen nedenfor blir du vitne til en telefonsamtale mellom en svindler og selskapets AI-bot.

Dette skriver Jolly Roger Telephone i videobeskrivelsen:

«Dette er vår nyeste og min nåværende Jolly Roger favoritt-bot. Navnet hans er Ox-Gut McGee har har et par nye overraskelser for telefonselgere. I denne samtalen forsøker en telefonselger å overbevise oss om at vi har 2 600 dollar i «ferie-kreddit» med en reiseagent og vi er i ferd med å miste denne kreditten hvis vi ikke handler nå. Naturligvis er målet å få tak i betalingsinformasjon fra oss. Det knuser hjertet mitt at denne svindelen er så effektiv. Vi i Jolly Roger Telephone fanger opp så mange av disse samtalene som vi kan, engasjerer telefonselgerne med bot-er og sløser så mye av tiden deres som mulig».

Annonse


– Jeg kunne jobbet for NASA. Istedet sitter jeg her og snakker med en telefonselger

Telefonsvindleren har nemlig ingen anelse om at «personen» hun snakker med, i realiteten er en AI-bot. Ox-Gut McGee bruker nemlig IBMs Watson AI for å prosessere talen fra svindlerne. Resultatet kan høres nokså troverdig ut.

Les også: Se hva denne AI-funksjonen kan gjøre med ansiktet ditt

Det hele starter på en ganske morsom måte. Bot-en roper først på et barn og kjefter på det for å ha brakt insekter inn i huset. Videre – helt ut av det blå – sier AI-en at han har et mål om å bli en olympisk turner.

«Jeg kunne ha jobbet for NASA, og her er jeg på telefonen og snakker med en telefonselger», sier bot-en med mannlig stemme.

Nekter å gi seg

Til tross for at bot-en kommer med svada, forsøker telefonsvindleren å overbevise «mannen» om at han har 2 600 dollar i feriekreditt hos et ukjent reisebyrå. Kreditten utløper hvis han ikke handler nå! Hvordan det ender får du finne ut selv ved å se videoen.

Samtalen varer i totalt 15 minutter, og det er verdt å høre gjennom. Ikke bare fordi det er latterlig morsomt, men også fordi det er fascinerende å høre hvordan AI-en oppfører seg.

Kilde:
The Next Web

Annonse