mozilla-firefox-chrome-utvidelser
Utvidelser i Chrome og Firefox kan ha stjålet opplysninger fra deg.

Annonse


Både Chrome og Firefox stjeler data fra deg

Brukere av både Google Chrome og Mozilla Firefox har blitt rådført om å ta en titt blant utvidelsene man har installert etter at det har blitt avdekket flere populære verktøy som samler inn og selger brukerdata uten tillatelse.

Sentralisert plattform

Det er Washington Post som har fått innsyn i hvordan datainnsamlingen fungerer. Avisen skriver at det har foregått på en sentralisert plattform der all data har havnet. Ifølge rapporten så gjelder innsamlingen på tvers av seks forskjellige utvidelser til nettleserne.

De aktuelle utvidelsene er følgende:

  • Hover Zoom
  • SpeakIt!
  • SuperZoom
  • SaveFrom.net Helper
  • FairShare Unlock
  • PanelMeasurement

Samtlige er tilgjengelige på Google Chrome, og to av dem på Firefox. Totalt har ovennevnte utvidelser blitt lastet ned over fire millioner ganger på verdensbasis.

Annonse


Har slettet utvidelsene

Sikkerhetsforskeren Sam Jadali har døpt plattformen “DataSpii”, hvor han legger frem at dataen ble samlet inn over en lengre periode, og at enkelte av utvidelsene satte i gang innsamlingen så fort de ble aktivert, mens enkelte av dem ventet flere uker før de begynte å samle inn data fra brukeren.

Utvidelsene er nå fjernet fra butikkene til både Chrome og Firefox, men det anbefales likevel en rask sjekk blant de du har installert for å fjerne de du eventuelt ikke kjenner til eller som du ikke bruker i det hele tatt.

Kilde:
TechRadar

Annonse