tesla-model-3-silver-prototype-promo-shot-headlands
En rekke snarveier måtte til for at Tesla kunne produsere over 72 000 Model 3-biler det foregående kvartalet, skal vi tro deres ansatte.

Annonse


Har du funnet spor av dette i din Tesla Model 3?

Tesla overgikk seg selv da de satte en ny rekord med over 72 500 produserte Model 3-eksemplarer forrige kvartal. Nå forteller ansatte at i et ledd for å øke produksjonen på denne måten, så måtte de ta noen snarveier og løsninger som kanskje ikke var optimale.

Tesla: – Villedende utsagn

En håndfull arbeidere fra produksjonsteltet GA4 skal nemlig ha fortalt CNBC at de brukte elektrikertape som en nødløsning der det oppsto sprekker og slikt på plastikkkomponenter, i tillegg til at de jobbet i ekstrem varme og med røykutvikling fra skogbrannene.

En talsperson fra selskapet forteller CNBC at de ansattes utsagn er villedende og at de ikke reflekterer produksjonsprosessen deres eller hvordan det er å jobbe hos Tesla. Talspersonen utdyper med å si at mange av snarveiene de påstår å ha tatt ikke er godkjent av selskapet, og at mange av delene som brukes i Model 3 fra før av kommer med elektrotape fra leverandøren.

Den siste kommentaren legger opp til at Model 3-eiere kan finne nettopp slike tapeløsninger på flere av komponentene i bilen sin, men det skal vel greit kunne gå an å skille en profesjonell jobb fra leverandøren, og en hasteløsning i omgivelsene som omtales av arbeiderne.

Annonse


Biler med mangler ble sluppet gjennom

Arbeiderne skal ha fortalt CNBC at det i GA4-teltet kunne produseres 120 biler per vakt, og at det med tre slike skift om dagen kunne produseres 2160 Model 3-biler i en uke med seks arbeidsdager. Dette tilsvarer 30 000 per kvartal på maksimal produksjonshastighet. De samme arbeiderne forteller at for å møte produksjonsmålene så måtte de ofte sende avgårde bilder med manglende bolter og diverse småkomponenter.

Ifølge Tesla stemmer ikke dette, fordi selskapet “har et robust team for kvalitetsforsikring som undersøker hver eneste bil nøye og sørger for at den ble produsert perfekt før den forlater produksjonsområdet.”

Kilde:
Engadget

Annonse