nintendo-switch
Switch-eiere opplever problemer med Joy-Con-ene.

Annonse


Denne spillmaskinen har et irriterende problem

Nintendos kontrollsystem består av to såkalte Joy-Cons. Disse er avtagbare kontrollere som inneholder en rekke sensorer og motorer.

Men stadig flere brukerrapporter tyder på at Joy-Con-systemet ikke er spesielt holdbart i lengden.

Det har i lang tid versert rapporter om at kontrollerne etter hvert begynner å leve sitt eget liv. Ufrivillige bevegelser oppstår under spilling fordi joy-con-ene flytter på seg – dette uten at brukeren rører kontrolleren.

Dette fenomenet har blitt kjent som «drifting».

Annonse


Tar av på Reddit

Spillnettstedet Kotaku har selv bekreftet problemet.

«Da jeg var i kamp-skjermen, der stick-en på høyre Joy-Con styrer kameravinkelen over hodet, ville kameravinkelen sakte drifte frem til den var direkte over hodet», skriver nettstedets Gita Jackson.

Men tar man turen til Reddit får man et ennå større inntrykk av omfanget. I Reddit-innlegget ved navn «I know it’s been said a billion times but Nintendo really needs to address these defective joycons it’s been absolute radio silence and I find it unacceptable», beskrives problematikken med Joy-Con-ene.

Innlegget har så langt fått over 27 000 stemmer.

Oppstår etter kort tid for enkelte

Normal bruksslitasje er normalt for all elektronikk, men når det gjelder Joy-Con-problemene hevder flere at de kun har eid spillmaskinen i noen måneder før problemene meldte seg.

Det er foreløpig uklart hvorfor Switch-eiere opplever dette problemet. Det er heller ikke kjent om Nintendo har fikset dette i den kommende Switch Lite-modellen.

Har du opplevd at Joy-Con-ene «drifter»?

Annonse