Årets Nintendo Switch får nesten dobbel batteritid
Oppgraderte Nintendo Switch kommer ut i august

Annonse


Årets Nintendo Switch får nesten dobbel batteritid

Mange Nintendo-fans har grunn til å glede seg over kommende nyheter – spesielt Nintendo Switch Lite, som vi skrev om tidligere i sommer, og som Nintendo senere bekreftet at skal komme. En mindre kjent nyhet er at den vanlige utgaven av Nintendo Switch skal få en intern oppgradering på batterifronten.

Ingen andre design-endringer

Det har dukket opp et nytt produktnummer (såkalt SKU) på Nintendos offisielle japanske webside, og nå også på den amerikanske siden. Modellen ser ut til å være identisk på utsiden, uten noe nevnt endring i funksjonalitet. Men svært interessant er det at batterilevetiden på årets Nintendo Switch kan få opptil 80% lengre spilletid.

Den nåværende versjonen på markedet har en spesifisert batteritid på mellom 2,5 til 6,5 timer. Nintendos oppgraderte versjon derimot står nå spesifisert med 4,5 til 9 timer. Selvsagt vil batteritiden i praksis avhenge veldig av ha du bruker konsollen til, siden enkelte spill er mer krevende.

Spill Zelda dobbelt så lenge

På websiden oppgis det at ved fulladet batteri så skal man kunne spille The Legend of Zelda: Breath of the Wild i hele fem og en halv time, sammenlignet med tre timer tidligere. Batteriet i seg selv ser faktisk ut til å være det samme som i dagens modeller, men forskjellen er at Nintendo har oppgradert til den såkalte “Mariko” utgaven av Tegra X1 prosessoren. I praksis betyr det at konsollen nå kan kjøre mer effektivt og kjøligere, takket være lavere volt-innstilling.

Annonse


Ny emballasje og serienummer

Tenker du å kjøpe 2019-utgaven av Nintendo Switch, eller bytte til ny kan du se forskjell ved å se etter det nye designet på emballasjen. Serienummeret på den nye utgaven som har bedre batteritid begynner på “XKW”, og ikke “XAW” som dagens utgave.

Kilde:
NintendoLife

Annonse