Apple elbil trådløst lading
Vi vet ikke engang om Apple kommer med en egen elbil. Det kan uansett se ut til at selskapet jobber med ladeteknologi for elbiler.

Annonse


Apple vil lade elbilen din trådløst

Et nylig oppdaget Apple-patent, sendt inn til U.S. Patent and Trademark Office, viser at selskapet jobber med teknologi for trådløs elbil-lading.

Lader bilen trådløst når den parkeres

Patentet, ved navn «Wireless Charging Alignment Systems», beskriver en teknologi der bilen parkerer på en spesiell parkeringsplass hvor «trådløs strøm kan bli overført fra en trådløs sender i parkeringsområdet, til en trådløs strømmottaker tilkoblet bilkroppen».

Bilen skal automatisk kunne plassere seg riktig på parkeringsplassen ved hjelp av automatiserte styringssystemer. Takket være sensorer skal bilen lære seg hvor den må parkere for å på best mulig måte optimalisere ladingen.

Jobbet med trådløs lading for el-busser

Selve patentet ble opprinnelig registrert i mars, og flere Apple-ansatte er kreditert som oppfinnere. Blant dem Jeff Alves, maskinvare-ingeniør i Apple og Derryk Davis, design-ingeniør i samme selskap.

Annonse
Det er også verdt å merke seg navnet Hunter Wu. Før han begynte i Apple jobbet Wu i WAVE, et selskap som produserer trådløse ladere for elektriske busser. Nå er han elektro-ingeniør i Apples topphemmelige Special Project Group, skriver Apple Insider. Også han er kreditert i patentet.

Foreløpig er Apple-teknologien kun på patentstadiet, derfor er det for tidlig å si om dette faktisk er et reelt prosjekt som Apple planlegger å gjennomføre.

Er trådløs lading fremtiden for elbiler?

Kilde:
Apple Insider


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse