android-1869510_1920
Skadevare erstatter Android-apper.

Annonse


25 millioner Android-enheter infisert av skadevare

Sikkerhetsforskere har oppdaget en ny skadevare som har infisert mer enn 25 millioner Android-enheter. Det kommer frem av en ny rapport fra selskapet Check Point.

Erstatter appene dine

Skadevaren, kalt «Agent Smith» finner veien til Android-enheter gjennom tvilsomme apper som utgir seg for å være Google-relaterte tjenester.

Ifølge pressemeldingen fra Check Point erstatter skadevaren vanlige apper på telefonen din med skadelige versjoner. Skadevaren har logisk nok en økonomisk motiv. De skadelige appene viser nemlig svindelreklamer.

– Skadevare-angrepene angriper bruker-installerte applikasjoner i det stille. Det gjør det vanskelig for vanlige Android-brukere å kjempe mot disse truslene på egen hånd, sier sjefen for trusseloppdagelser i Check Point, Jonathan Shimonovich.

Annonse
Metodene skal ha flere likhetstrekk med annen skadevare, slik som Gooligan, Hummingbad og CopyCat. Metoden kan også brukes for å stjele sensitive data, blant annet bankinformasjon.

Verst i Asia

Så langt skal de fleste infiserte enhetene befinne seg i India, Bangladesh og Pakistan. Årsaken er at skadevaren primært distribueres via 9Apps, en tredjeparts-appbutikk som er populær i disse landene. Forskerne påpeker imidlertid at det også finnes berørte enheter i andre deler av verden.

Kilde:
Check Point

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse