Shoelace er Googles neste sosiale eksperiment
Shoelace er Googles neste forsøk på sosiale medier

Annonse


Shoelace er Googles neste sosiale eksperiment

Google gir seg enda ikke helt med å prøve seg på sosiale nettverk. Etter at flere forsøk har feilet, kommer de nå med enda et nytt alternativ, som riktignok bare er på prøvestadiet enda. Etter flere år med Google+ måtte selskapet til slutt gi opp deres hittil største forsøk på et sosialt nettverk.

Google+ floppet

Det var nok flere grunnet til at Google+ aldri tok av, men mange mener folk ikke var interessert fordi det aldri kunne tilby mye av det samme som folk var vant til fra andre platformer som Facebook og Twitter.

Samtidig begynner folk å bli litt mer bevisste på all tiden de bruker på sosiale medier. Det har blitt mer fokus den senere tid på begrensning av vår tid foran digitale skjermer. Dette er også bakgrunnen for ideen til Googles nye sosiale eksperiment – Shoelace.

Skal begrense bruk av sosiale medier

Shoelace er tenkt å være et sosialt nettverk som istedet oppfordrer folk til å komme seg mer ut og treffe hverandre i virkeligheten. Med andre ord – et sosialt nettverk som skal oppmuntre til å bruke mindre tid på sosiale nettverk generelt.

Annonse
Konseptet er fokusert rundt lokale begivenheter, dine interesser, og ”events”, hvor du enklere skal kunne finne eller arrangere treff med dine venner i nærområdet som har samme interesser. Man kan lage det Google kaller ”Loops” i Shoelace, som er begivenheter man kan dele med andre via appen. Du vil kunne sende slike Loops ut som linker, og muligens også møte flere folk på denne måten.

Fortsatt på teststadiet

Din profil i Shoelace vil hjelpe deg med å matche med andre som liker det du liker, og som sannsynlig vil være interessert i å møtes. Appen er allerede ute både for Android og iOS, men fungerer foreløpig bare for brukere i New York gjennom en prøveperiode. Shoelace er utviklet av Googles Area 120 utivklerteam, og planen er å gradvis utvide brukerbasen til flere byer og land.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse