Nintendo Switch Lite

Annonse


Switch Lite offisielt avduket – kommer i september

Ryktene har svirret i lang tid, og selv om vi ikke fikk servert en ny Switch-modell under E3, måtte vi jaggu ikke vente lenge.

Nintendo har nå trukket sløret av Nintendo Switch Lite, en mindre Switch-utgave enn originalen. Ifølge selskapet er denne maskinen ment som et rimeligere alternativ.

Prisen blir 199 dollar, altså 100 dollar mindre enn den vanlige Switch-modellen, som koster 299 dollar (ca 3 000 kroner). Den norske prisen på Lite er foreløpig ikke kjent ennå, men forvent at den vil koste ca tusenlappen mindre, altså ca 2 000 kroner.

Dette må du vite

Switch Lite byr ikke på like mye funksjonalitet som storebroren, derav navnet Lite. Den fungerer kun som en håndholdt enhet. Den kan ikke kobles til TV-en, og Joy-Con-ene er innebygd i konsollen. Du kan med andre ord ikke ta dem av. Skjermen er også noe mindre – Switch har et panel på 6,2″, mens Lite-panelet er på 5.5″.

Annonse


Men selv om den mangler noe funksjonalitet sammenlignet med den dyrere modellen, har den også et par forbedringer. Lite er mye lettere, for eksempel. Mens den vanlige modellen veier 400 gram, veier Lite 276 gram. Den har også den samme maskinvaren som storebroren.

Lite kommer i tre ulike farger:

I tillegg skal batteritiden være forbedret. Ifølge Nintendo tilbyr Switch Lite spilling i ca 3-7 timer før batteriet må lades. Den originale Switch-modellen kan på sin side skilte med 2.5 – 6.5 timer. Å si at batteritiden er vanvittig mye bedre i Lite-modellen er dermed en kraftig overdrivelse, men vi tar alt vi får, ikke sant?

Alle Switch-spill som støtter håndholdt modus vil fungere med Switch Lite. «Noen spill får begrensninger», sier Nintendo.

«For spill som ikke støtter håndholdt modus, kan spillere trådløst koble seg til kompatible kontrollere (selges separat) til Nintendo Switch Lite. Hvis du bruker separate Joy-Con-kontrollere, vil du måtte ha en enhet for å lade dem, slik som Joy Con Charging Grip», skriver Nintendo.

Nintendo har publisert en nettside som viser forskjellene mellom Switch og Switch Lite – det kan du sjekke ut her.

Switch Lite lanseres 20. september I USA. Om dette også gjelder Norge er foreløpig uklart.

Saken oppdateres.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse